comScore

Barcelona Barcelona

Barcelona ile FIFA karşı karşıya

14 Eylül 2015, Pazartesi 16:20
Barcelona ile FIFA karşı karşıya

İspanyol kulübünün başkanı Bartomeu, Barcelona'nın altyapısında yer alan yabancı futbolculara FIFA'nın verdiği yasağı "çok adaletsiz" olarak değerlendirdi.

Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, İspanyol kulübünün altyapı tesisleri "La Masia"daki genç yabancı futbolculara ilişkin aldığı kararlar nedeniyle FIFA'yı eleştirdi.

"La Masia"daki bazı yabancı futbolcular ile usulsüz sözleşme yapıldığı gerekçesiyle FIFA tarafından verilen 2 dönem transfer yasağı gelecek ocak ayında bitecek olan Barcelona, FIFA ile tekrardan sorun yaşamaya başladı. 

FIFA'nın geçen hafta aldığı kararla, 16 yaşındaki Kamerunlu futbolcu Patrice Sousia'ya "La Masia"yı terk etmesi ve Barcelona B Genç Takımı'nda antrenmanlara bile çıkmaması tebliğ edilmişti.

Lassa ile Barcelona'nın sponsorluk anlaşması için bugün yapılan basın toplantısında, FIFA'nın kararıyla ilgili bir soruya yanıt veren Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, "Çok adaletsiz bir karar. Özellikle söz konusu olan, futbol oynamak isteyen genç bir çocuksa daha da adaletsiz. Daha önceden de söyledik, FIFA'nın bu kararları çok ölçüsüz. Patrice olayı ve diğerleri hakkında daha fazla açıklama yapacak değilim ama Barcelona Kulübü üzerine düşeni yapmıştır" diye konuştu.

Öte yandan İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) oynanan Atletico Madrid-Barcelona maçında hakem Mateu Lahoz'un, Katalan takımı lehine 4 penaltıyı vermediği iddialarıyla ilgili sorular üzerine Bartomeu, şunları söyledi: 

"İç veya dış, takıma etki eden her unsur bizi endişelendiriyor. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Hakemlere çok saygı gösteriyoruz. Sezon uzun ve takım iyi oynuyor. Sezon başlangıcından çok memnunuz. Eğer hoşumuza gitmeyen şeyler olduğunu görürsek yapmamız gerekeni yaparız."

Josep Maria Bartomeu ayrıca, Barcelona'da her futbolcunun çok özel olduğunu, ancak Arjantinli oyuncu Lionel Messi'nin sahaya çıktığında işin renginin değiştiğini söyledi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!