comScore

Barcelona Barcelona

Barcelona'da Arda Turan iddiası

26 Haziran 2015, Cuma 12:10
Barcelona'da Arda Turan iddiası

Barcelona'da 18 Temmuz'da yapılacak kulüp başkanlığı seçimindeki en güçlü aday olan Bartomeu'nun, gizli transfer vaadinin Arda Turan olduğu öne sürüldü.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'nın, milli futbolcu Arda Turan'ı transfer etmek istediği iddia edildi.

Katalan ekibini yakından takip eden El Mundo Deportivo gazetesi, bugünkü manşetinde Barcelona'nın, Arda Turan'ı kadrosuna katmaya çalıştığını öne sürdü.

"Bomba isim Arda" manşetiyle çıkan Katalan gazetesi, Barcelona'da teknik direktör Luis Enrique'nin özel talebi doğrultusunda mevcut başkan ve 18 Temmuz'da yapılacak kulüp başkanlığı seçimlerinde de aday olan Josep Maria Bartomeu'nun, transfer etmek istediği gizli ismin Atletico Madrid'ten Arda Turan olduğunu savundu.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin, Sevilla'dan Aleix Vidal'ın yanı sıra Atletico Madrid'ten de Arda'yı kadrosunda görmek istediğini yazan El Mundo Deportivo, "28 yaşındaki Arda, Nou Camp'ta en iyi futbolunu oynamak için ideal bir yaşta. Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu Arda, Barcelona'nın transfer listesinde 1 numara. Vidal'ı transfer eden Barcelona, şimdi Arda'nın peşinde transfer avına çıktı" ifadelerini kullandı.

Arda'nın, Barcelonalıları "heyecanlandırdığı" yorumu yapılan haberde, Türk futbolcu için Atletico Madrid kulübünün talep ettiği 41 milyon avroluk bonservis bedelinin Barcelona için makul görüldüğü belirtildi.

Ayrıca Arda Turan'ın tanıtıldığı bir yazıda, Türk futbolcu hakkında övgü dolu sözler kullanan El Mundo Deportivo, "Calderon'da Simeonecilikten sonra Arda Turancılık var. Atletico'da Simeone ve Arda tanrı gibiler. Sahada her zaman iz bırakan, Real Madrid ve Barcelona maçlarında da kendini kanıtlamış bir futbolcu" yorumunu yaptı.

Bartomeu, yeniden başkan seçilmesi halinde bir futbolcu transfer edeceğini geçtiğimiz haftalarda açıklamış ama isim vermemişti.

FIFA tarafından daha önce transfer yasağı getirilen Barcelona, Arda Turan'ı alsa bile gelecek ocak ayına kadar bu futbolcuyu oynatamayacak. Arda'nın menajeri Ahmet Bulut hafta içinde AS gazetesine yaptığı açıklamada, Türk futbolcunun İspanya'dan ayrılmak istediğini ve İngiltere'de oynamayı arzuladığını söylemişti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!