comScore

Barcelona Barcelona

Neymar: 'O benim kahramanım'

26 Ocak 2015, Pazartesi 15:02
Neymar: 'O benim kahramanım'

Barcelona'daki ikinci sezonuna başlayan Messi-Neymar ortaklığı bu kez yüzleri iyice güldürüyor.

2013 yazında Santos'tan 57 Milyon Euro bedelle Barcelona renklerine bağlanan Neymar, 15 gol atıp 15 asist yaparak başarılı bir performans sergilemiş ancak Lionel Messi ile ortaklığı beklenen patlamayı yapamamıştı.
 
Bu sezon başında teknik direktörlük koltuğuna Luis Enrique'nin oturmasından sonra ise yeni bir hücum anlayışı benimseyen Katalan ekipte, Messi-Neymar ikilisi de iyice göz kamaştırmaya başladı.
 
Barça patronu, ileri üçlüyü kanatlara açılmaktan ziyade birbirlerine daha yakın oynatarak sonuç almaya çalışırken, dünyaca ünlü yıldızlar da bu şekilde daha fazla gol pozisyonu yaratmaya başladılar.
 
Bitirim ikili son olarak Elche deplasmanında da sahne alırken, Lionel Messi 2 kez fileleri havalandırmasının yanı sıra Neymar'ın attığı iki golün de asistini yaptı.
 
Barcelona'nın bu sezon tüm resmi maçlarda rakip filelere bıraktığı toplam 91 golden 50'sine Messi-Neymar ikilisi imza atarken, Arjantinli yıldız 31, Sambacı ise 19 kez fileleri havalandırdı.
 
Messi ile Neymar bu sezon 11. kez aynı maçta gol atmayı başarırlarken, iki yıldızın bu sezonki toplam asist sayısı ise 23'ü buldu.
 
23 yaşındaki Neymar, Barcelona kulübünün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "Bu sezon şu ana kadarki performansımdan dolayı çok mutluyum. Her maçta oynuyorum ve harika bir şekilde tadını çıkarıyorum. Dünyanın en iyi futbolcusu Messi ile birlikte oynamak çok kolay. Onunla yan yana olmak benim için bir onur. O benim kahramanım" dedi.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!