comScore

Barcelona Barcelona

Real Madrid, Barcelona'nın rekoruna göz dikti

30 Kasım 2014, Pazar 12:10

La Liga'da Malaga'yı deplasmanda 2-1 yenerek üst üste 16. galibiyetini alan Real Madrid, İspanyol futbolunda Barcelona'ya ait 18 maçlık rekora bir adım daha yaklaştı

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 13. haftasında deplasmanda Malaga'yı 2-1 yenerek tüm kupalardaki galibiyet serisini 16'ya çıkaran Real Madrid, Barcelona'nın 18 maçlık rekoruna bir adım daha yaklaştı.

 La Rosaleda Stadı'nda Malaga'ya karşı Karim Benzema ve Gareth Bale'in golleriyle galip gelen Madrid ekibi, 13 Eylül'de sahasında Atletico Madrid'e 2-1 kaybettiği derbiden bu yana La Liga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 16. maçını kazandı.

Ligde ilk üç haftada aldığı 1 galibiyet, 2 mağlubiyetin ardından toparlanan Real Madrid, 6 Aralık'ta ligde Celta ve 9 Aralık'ta "Devler Ligi"nde Bulgar temsilcisi Ludogorets ile sahasında yapacağı iki maçta galip gelmesi halinde İspanya futbolunda Barcelona'ya ait art arda 18 maç kazanma rekorunu egale edecek. Başkent ekibi, 12 Aralık'ta ligde Almeria deplasmanından galibiyetle dönmesi durumunda ise rekorun tek başına sahibi olacak.

Diğer yandan, İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti yönetimindeki Real Madrid, geçmiş yıllarda İspanyol çalıştırıcı Miguel Munoz ve Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile yakalanan 15'er maçlık galibiyet serilerini de geride bırakarak kulüp rekoru kırdı.

İspanyol takımları arasında galibiyet serisi rekoru, bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard ile 2005-2006 sezonunda 13 lig, 3 Şampiyonlar Ligi ve 2 Kral Kupası olmak üzere üst üste 18 maç kazanan Barcelona'nın elinde bulunuyor.

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!