comScore

Barcelona Barcelona

Neymar, Bebeto'yu solladı!

14 Ekim 2014, Salı 16:42

Sambacılar ile Japonya arasında oynanan maçta Neymar fırtına gibi esti.

2014 Dünya Kupası şokunu atlatan Brezilya'da, Japonya ile oynanan özel maça damgasını vuran Neymar, efsane isim Bebeto'yu geçti.
 
Singapur'da 51,577 kişinin doldurduğu National Stadı'nda oynanan karşılaşmada Brezilya rakibini 4-0'lık skorla rahat geçerken, Neymar takımının tüm gollerine imzasını attı.
 
2014 Dünya Kupası'nda yarı finalde Almanya'ya karşı alınan 7 gollü bozgunun ardından büyük bir travma yaşayan Brezilya'da, Luiz Felipe Scolari ile yollar ayrılmış ve daha önce de Milli takımı çalıştıran Dunga teknik direktörlük görevine getirilmişti.
 
Dunga, Milli takımdaki ilk icraatını takım kaptanlığı görevini Thiago Silva'dan alıp Neymar'a vererek gerçekleştirmişti.
 
Brezilya, Dunga yönetiminde çıktığı 4. özel maçını da gol yemeden kazanırken, Neymar ise Brezilya Milli takımının tarihteki en golcü isimleri arasında Bebeto'yu (39) geçip 5. sıraya yükseldi.
 
58 maçta tam 40 kez fileleri havalandıran Barcelonalı yıldızın önünde sırasıyla; Zico (48), Romario (55), Ronaldo (62) ve Pele (77) bulunuyor.
 
22 yaşındaki futbolcunun Milli forma altındaki 40 golünün 30'unu özel maçlarda atması ise ilginç bir istatistik olarak gözüküyor. Sambacılar, 2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yaptığı için uzun süre hazırlık maçı yapmak zorunda kalmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!