comScore

Barcelona Barcelona

FLAŞ! Barcelona, İspanya Ligi'nden ayrılıyor!

07 Ekim 2014, Salı 14:53

Katalonya'nın bağımsızlığı durumunda Barcelona'nın İspanya Ligi'nde devam edemeyeceğini söyleyen La Liga Başkanı, "Barcelona ve Messi'siz bir lig düşünemiyorum" şeklinde konuştu.

İspanya'da son dönemlerin en çok konuşulan konularından bir tanesi olan Katalonya'nın bağımsızlığını ilan edip etmeyeceği ile ilgili olarak futbol cephesinden önemli bir değerlendirme geldi. Konunun futbola yansıyacak olası gelişmelerini yorumlayan La Liga Başkanı Javier Thebes, böyle bir durumda futbolda da yolların ayrılacağını belirterek, 'Katalan ekiplerinin yola İspanya liginde devam etme' formülünün mümkün olmayacağını açıkladı.

Thebes, "Eğer Katalonya bağımsız bir hale gelirse, Barcelona ve Espanyol ligimizde oynayamaz. İspanya dışından olup da İspanya liginde oynamaya devam edebilecek yalnız bir tane ülke var. O da Andorra" dedi.
Katalan ekiplerin İspanya'da oynamasının ancak devletlerin anlaşması ve yapılacak kanun değişiklikleri ile mümkün olabileceğini, bunun da kendileri dışında bir seçenek olduğuna dikkat çeken La Liga Başkanı, "Açıkçası ben Barcelona'nın ve Messi'nin olmadığı bir ligi hayal bile edemiyorum" diye konuştu.  

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!