Barcelona'nın yeni transferi Luis Suarez, 25 Ekim 2014'e kadar yeni formasını giyemeyecek.
Uruguaylı oyuncu, 25 Haziran'da İtalya'ya karşı oynadıkları Dünya Kupası grup maçında Giorgio Chiellini'yi ısırması sonrası FIFA'dan 4 ay tüm futbol aktivitelerinden ve 9 milli maçtan men cezası aldı. Luis Suarez, bu 4 ay boyunca Barcelona forması ile antrenmanlara dahi çıkamayacak.
Ancak, hem Uruguaylı yıldızın hem de İspanyol kulübünün bütün ümitleri Uluslarası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ın vereceği karara kaldı. FIFA'nın belirlediği kurallara göre CAS, bu cezada indirim yapabilir.
Şayet, CAS da bir indirim yapmazsa Luis Suarez ligin başladığı 24 Ağustos'tan kasım başına kadar formasına hasret kalacak. Şampiyonlar Ligi'nde ise ilk 3 grup maçını kaçıracak ve 4 Kasım'daki maç haftasında formasına kavuşacak.

