comScore

Barcelona Barcelona

Cruyff'tan Barça yönetimine eleştiri

11 Nisan 2014, Cuma 12:30

Barcelona'nın eski futbolcusu ve teknik direktörü Johan Cruyff, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Barcelona'da 2010 yılında kısa süreliğine onursal başkan olan, ancak daha sonra yönetim ile ters düşmesi üzerine unvanını geri veren Cruyff, bir mağaza açılışı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'e elenen Barcelona'da yaşananların sorumlusunun yönetim olduğunu öne sürdü.

Sandro Rosell ve ardından Josep Maria Bartomeu başkanlığındaki Barcelona Kulübü yönetiminin "takımla ilgili kararlara müdahale ettiğini" ifade eden Cruyff, "Son 4 yıldır teknik direktör karar vermiyor ve her seferinde takım daha kötüye gidiyor. Takımda karar vermesi gereken teknik direktördür ama göreve gelir gelmez ilk yaptıkları, Guardiola'nın isteğinin aksine, Chigrinskiy'i satmak oldu" diye konuştu.

Arjantinli teknik direktör Gerardo Martino'nun da bu sezon benzer sorunlar yaşandığını savunan Cruyff, "Martino elinden gelen yapıyor ama seni rahat bırakmazlarsa yönetmek çok zordur" ifadesini kullandı.

Cruyff, Barcelona'ya ilişkin "artık futbolcular kupaya aç değil ya da bir dönem kapandı" şeklindeki yorumları, "saçmalık" olarak değerlendirirken, Barcelona'nın ihtiyacı olanın yeni proje üretmek olduğunu savundu.

Kulüpte erken seçim yapılması gerektiğini de ima eden Hollandalı futbol adamı, "Zor kararlar alınması gerekir ve bunu uzun yıllar takımda kalması gereken biri yapmalı" dedi.

Mahkemelik olan Neymar'ın transferiyle ilgili tartışmalara ise Cruyff, "Neymar paranın, menajerinin (babası), kulübün kurbanı oldu. 21 yaşındaki bir genç ve hatalarını telafi ederek kendini geliştirebilir. Bu çocuğa yapılanlar adil değil" değerlendirmesinde bulundu.

Bazı basın organlarında iddia edildiği gibi "Messi'nin satılması gerektiği"ne ilişkin herhangi bir açıklama yapmadığını da vurgulayan Cruyff, "Eğer Messi bu kulübün gelecekteki projesine liderlik edecekse neden olmasın? Çok büyük bir futbolcu" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!