comScore

Barcelona Barcelona

Barcelona başkanından çarpıcı açıklamalar

03 Nisan 2014, Perşembe 20:29

Barcelona başkanı Bartomeu, FİFA'nın uyguladığı transfer yasağı üzerine yaptığı basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Çarşamba günü açıklanan transfer yasağı İspanyol kulübünde bomba etkisi yarattı. Prensipte anlaşma sağlanan oyuncular ve kulübün bu yaz transfer döneminde izleyeceği politika büyük merak konusu olmuştu. Barcelona başkanı Josep Maria Bartomeu basın toplantısında kulübün yaşadığı sıkıntıya izleyeceği politikaya açıklık getirdi.
 
Bartomeu sözlerine, "Bu soruştumanın masumları korumak için yapıldığını biliyoruz ancak böyle ağır bir ceza beklemiyorduk." ifadelerini kullandı. Usulsüzlük iddiaları nedeniyle görevinden istifa eden eski Barcelona başkanı Sandro Rossel'in Neymar transferi, Bartomeu'yu zor bir süreçten geçirmişti. Şimdi Bartomeu benzer bir süreç ile karşı karşıya.
 
Başkan yardımcısı Javier Faus gelişmeleri endişe verici olarak nitelendirdi ve, "Bunların hiçbiri tesadüf değildir. Daha bir dizi doping iddiaları ve eski antrenörlerimiz Guardiola ve Vilanova hakkında suçlamalarda bulunulmuştu. Bu olayların arka planını araştırıyoruz ve ortaya da çıkarmamız gerekiyor." sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.
 
Bartomeu, olayların başlangıcının geçen yıl Şubat ayında anonim bir kulübün Fifa'ya 25 futbolcu hakkında verdiği mektup olduğunu belirtti. Barça başkanı Kasım ayında başlatılan soruşturma sebebiyle kendi kulübünün genç takımlarını daha fazla bilgi edinmek için araştırdığını ve 50 oyuncunun verilerini topladıklarını ifade etti ve ekledi; "Biz suçlu değiliz ve merhamet istemiyoruz. Adalet için haksızlığın karşısında savaşıyoruz." 
 
Anonim şikayetin arkasında Real Madrid'in olabileceği ihtimalinin sorulması üzerine başkan yorum yapmayı reddetti. 
 
İtiraz süreci hakkında Bartomeu, "10 günlük süre içerisinde itirazda bulunacağız. İtirazımızın kabul edilmemesi durumunda Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvuracağız. La Masia'da mükemmellik peşinde olan bir kulübüz. Kendisine dünya çapında standartlar belirlemiş ve örnek teşkil eden bir kulübüz. " dedi. Selefi Sandro Rosell'in sebep olduğu olaylar hakkında bir gazetecinin sorduğu soruya ise ,"Gençlerimizin Barça'da futbol eğitimine devam edebilmesi için bazı düzenlemelerden muaf tutulmamız gerektiği hakkında bir talepte bulunduk." dedi.
 
Fifa'nın uyguladığı yaptırım hakkında sert çıkışlarda bulunan başkan Bartomeu, "Fifa bizim üzerimizde sert yaptırımları test ediyor. Bunu 35 yıldır test ediyorlar ve kanıtladılar. Kulübün tüm üyeleri ve taraftarları adına bu duruma olan kızgınlığımızı göstermek istiyorum. La Masia'nın bir dokunulmazlığı yok, bu başarılı olmuş modelde değişiklikler yapabiliriz. Ancak bu model üzerinde son üç yılda yapılan haksız saldırı ile mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı. Kulübün 2009 ve 2013 yılları arasındaki döneminin araştırıldığını söyleyen Bartomeu, "2009 yılında değişiklikler yapıldı. Biz de bu değişikliklere uygun hareket ettik. Neymar konusunda da her zaman vergi yükümlülüklerimizi yerine getirdik." dedi.
 
Barcelona üstünde kurgulanmış bir oyun olduğunu ifade eden başkan, "Biz yanlış bir şey yapmadık. Sadece dünyanın en iyi kulübünü inşaa etmeye çalışıyoruz. Barcelona'ya saldırmaya ve lekelemeye çalışan insanların var olduğunu biliyoruz ve bu konu hakkında kanıtları biriktiriyoruz." dedi ve ekledi, "Bu kulübü yıkmak isteyen insanlar var ve dışarıda garip şeyler dönüyor. Dünyanın en iyi kulübünü yönetiyoruz, bizim burada oluşumuzdan mutsuz olan insanlar var ve açıkca bize zarar vermeye çalışıyorlar."
 
"Gelecek sezon kalecimiz kim olacak bilmiyorum"
 
Katalan ekibi Victor Valdes'in alternatifi olarak anlaşma sağladığı Stegen ve futbolu bırakma kararını açıklayan Carles Puyol'un yerine Halilovic'in transferleri hakkında, "Yaşanan gelişmeler bu ve bir sonraki sezon için planlarımızı etkilemiyor" dedi ve itirafta bulundu; "Açıkcası önümüzdeki sezon kalemizde kimin olacağını bilmiyorum, yaz aylarında Stegen'in bizimle olmasını umut ediyorum" 
 
Fifa'nın aldığı karar için görüşme talebinde bulunduklarını dile getiren Barcelona başkanı, "Bu soruşturma hakkında kendimizi rahat hissediyoruz. Bu yüzden Fifa'dan görüşme talep ettik ancak bizi reddettiler. Bu yüzden Tahkim Mahkemesi'nde sonuca gideceğiz, bu konuda hiçbir şüphemiz yok." sözleriyle düşüncelerini dile getirdi. 
 
Uluslararası Futbol Federasyonları Bilriği'nin (Fifa) kendilerini sürekli övdüğünü ancak yine kendilerine istisnai şekilde yaklaşıldığı "Diğer kulüpler de benzer uygulamalara başvuruyor. Ancak bize istisna uygulanıyor. Futbol toplulukların göçmesinde ideal bir araçtır. Biz de diğer kulüpler gibi doğru olanı yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Barcelona'nın tüm dünyada çok sevildiğini ve kötü bir üne sahip olması tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirten Bartomeu, "Bu durum beni değil, Barça'yı etkiliyor. Biz de bununla savaşmak zorundayız" dedi.
 
Yeni Camp Nou için karar günü 
 
Yeni Camp Nou hakkında bu hafta sonu karar alınacağını belirten Bartomeu, üyelerin projenin nasıl finanse edileceği yönünde endişeleri olduğunu belirtti. Yeni stadyum için yapılacak referandumdan olumsuz sonuç çıkması halinde istifa edip etmeyeceği sorusuna ise ,"İstifa için hiçbir sebep yok. Kabul edilmemesi hakkında stadın çevresini iyileştirmek için farklı bir yol izleyeceğiz. şeklinde cevap verdi ve basın toplantısından ayrıldı.
 
Barcelona'yı uzun geçecek zorlu bir hafta bekliyor. Kulübün önümüzdeki günlerde süreç hakkında açıklamalarına devam etmesi bekleniyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!