comScore

Barcelona Barcelona

Arda ve Messi bu kez Devler Ligi'nde

01 Nisan 2014, Salı 01:35

Barcelona ile Atletico Madrid bu kez Şampiyonlar Ligi'nde kozlarını paylaşacak. İki takımdan son haberler, muhtemel ilk 11'ler ve önemli istatistikler... 

FutbolArena - Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında La Liga'da şampiyonluk mücadelesi veren iki dev Barcelona ve Atletico Madrid Nou Camp'ta karşı karşıya gelecek. 
 
BARCELONA CEPHESİ:
 
Kaleye Pinto
Barcelona'da geçtiğimiz hafta kaleci Valdes şoku yaşandı. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan ve uzun süre sahalardan uzak kalacak olan tecrübeli kalecinin durumu teknik heyeti oldukça sarstı. Valdes'in yokluğunda Atletico Madrid karşısında kaleyi Pinto koruyayacak. Katalan ekibinde Puyol, Montaya ve Pedro'nun durumları ise belirsiz. 

Barcelona muhtemel ilk 11'i:
Pinto, Mascherano, Pique, Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Neymar, Sanchez, Messi
 
Tata Martino: "İzin vermemeliyiz"
Barcelona Teknik Direktörü Tata Martino zorlu maç öncesinde yaptığı açıklamalarda, "Atletico Madrid çok güçlü bir takım. Kazanmamız için onların oynamasına izin vermemeliyiz. Eğer futbol oynamalarına müsade ettiğimiz zaman işimiz zorlaşır. Barcelona olarak hem yeteneğimize, hem de futbolumuza güvenmeliyiz. Tata ayrıca Arda ve Iniesta için "Her ikisi de takımlarının vazgeçilmezleri" yorumunu yaptı. 
 
ATLETİCO MADRİD CEPHESİ
 
Raul Garcia cezalı! Diego Costa şüpheli!
Atletico Madrid'in zorlu maç öncesi en büyük eksiklerinden biri cezalı Raul Garcia. Bu sezon 20 maçta 11 golü bulunan yıldız futbolcu dışında en önemli konu ise Diego Costa'nın durumu. Sakatlığı nedeniyle durumu belirsiz olan Atletico Madrid'in en büyük gol silahının son durumu maç saatinde netlik kazanacak. 
 
Atletico Madrid'in muhtemel ilk 11'i:
Courtois, Felipe Luis, Godin, Miranda, Juanfran, Koke, Gabi, Suarez, Rodriguez, Arda Turan, David Villa 
 
Simeone: "Favori değiliz"
Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone maç öncesi yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: "Eğer favori biziz dersek bu burnu büyüklük olur” diyen Simone, “Onlardan daha zayıfız dersek bu da kurban duygusuyla hareket etmek olur. İyi bir tur olacak ve biz sahada mücadelemizi vereceğiz. Yarınki maç çok önemli ve son 3 maçımızdan çok farklı olacak, çünkü Barça çok daha iyi durumda"
 
- RAKAMLARLA - 
 
* Atletico Madrid en son 1996-1997 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı. 
* Atletico Madrid, Barcelona ile oynadığı son 10 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. 
* Barcelona'nın yıldızı Messi, Atletico Madrid'e karşı 19 maçta 3'ü hat-trick olmak üzere toplam 20 gol attı. 
* Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı son 5 maçta yenilmedi. 
* Şampiyonlar Ligi'nde Nou Camp'ta oynadığı son 4 maçı da kazanan Barcelona, son 6 maçın 5'inde ise kalesinde gol gördü. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!