comScore

Barcelona Barcelona

Anadolu Efes'in konuğu namağlup Barça!

27 Şubat 2014, Perşembe 11:30

Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Anadolu Efes, sahasında İspanyol ekibi Barcelona'yı konuk edecek.

THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 8. haftasında Anadolu Efes, Perşembe günü sahasında İspanyol ekibi Barcelona'yı konuk edecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Avrupa Ligi'nde tarihinin 250. maçına çıkacak Anadolu Efes, Barcelona karşısında galip gelerek, üst tura çıkma hedefini sürdürmek istiyor.

Top 16 turuna kötü bir başlangıç yapan ve ilk 3 maçını kaybeden lacivert-beyazlılar, 4. haftada İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani'yi 61-60, 5. haftada da deplasmanda İspanya temsilcisi Laboral Kutxa'yı 72-66 mağlup etti. Anadolu Efes, iki maçlık galibiyet serisinin ardından Olympiakos'a deplasmanda 78-60, Fenerbahçe Ülker'e ise sahasında 71-63 kaybetti.

E Grubu'nda yenilgisiz lider durumda bulunan Barcelona, Top 16 turunun namağlup tek takımı durumunda. Katalan ekibi, grupta ilk maçta karşılaştığı Anadolu Efes'i sahasında 84-65 mağlup etti.

Maçla ilgili konuşan Başantrenör Aggelou:

"Fenerbahçe Ülker karşısında 4. periyotta kötü bir performans sergileyerek düşük atış yüzdesinde kaldık. Grupta lider olan rakibimiz Barcelona karşısında 40 dakika boyunca takım oyunu sergilemeliyiz. İlk 7 haftada yenilmeden mükemmel bir performans ortaya koydular. Oyunu hem defansif hem de ofansif anlamda kontrol ediyorlar. Bu maçta oyunu kontrol eden taraf biz olmalıyız. Kazanmak istiyorsak karşılaşmaya maksimum şekilde konsantre olmalıyız."

Lacivert beyazlıların başarılı oyuncusu Semih Erden ise karşılaşma ile ilgili, "Barcelona maçı zor bir karşılaşma olacak. İspanyol ekibi iyi bir takım ve grupta yenilgisiz lider durumdalar. Ne kadar kuvvetli bir takıma karşı oynayacağımızın farkındayız. Biz de evimizdeki maçları çok iyi oynuyoruz. Bu karşılaşmanın en iyi maçlarımızdan biri olması gerekiyor. Barcelona maçına en iyi şekilde hazırlanıp iyi bir takım mücadelesi ortaya koyarak sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!