comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

Jackson Martinez, Guangzhou Evergrande'de

03 Şubat 2016, Çarşamba 11:57
Jackson Martinez, Guangzhou Evergrande'de

Çin Süper Ligi'ni son 5 sezondur zirvede tamamlayan Guangzhou Evergrande ekibi Atletico Madrid'in 29 yaşındaki forvet oyuncusu Jackson Martinez'i rekor bir bonservis bedeli karşılığı renklerine kattı.

FutbolArena - 7 ay önce Porto'dan 24.8 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığı Atletico Madrid'e gelen Jakson Martinez 32 milyon Sterlin ( 42 milyon Euro / 135 milyon Lira ) gibi astronomik bir bedelle Çin'in yolunu tuttu. Jackson Martinez, sezonun ilk devresinde Atletico Madrid forması altında istenilen patlamayı gerçekleştirememişti ve La Liga'da 15 maçta yalnızca 3 gol, 2 gol pası ile oynamıştı.


Jackson Martinez, hangi takıma transfer oldu?

 
Bu olumsuz tabloya rağmen 7 ay önce 24.8 milyon Sterlin'e transfer edilen Kolombiyalı golcü oyuncu Çin ve Asya futbol piyasasının en pahalı transferi ünvanını kazanarak, tam 32 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığı Guangzhou Evergrande kulübüne transfer oldu.


Asya futbol tarihinin en pahalı transferi kim?

 
Çin ve Asya futbol piyasasını 25 milyon Sterlin'lik bonservis bedeliyle Ramires transferi sallarken, Jackson Martinez transferi kısa bir süre sonra en pahalı oyuncu ünvanının el değiştirmesine sebep oldu.
 
Brezilyalı Luiz Felipe Scolari'nin çalıştırdığı Guangzhou Evergrande ekibinin kadrosunda Tottenham Hotspur'dan tanıdığımız vatandaşı Paulinho'nun yanı sıra bir aksilik yaşanmazsa yakın zamanda bir başka Brezilyalı Robinho da olacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!