comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

Atletico Madrid tarzını değiştirecek mi? Simeone yanıtladı

08 Kasım 2015, Pazar 11:40
Atletico Madrid tarzını değiştirecek mi? Simeone yanıtladı

İspanyol ekibinin sergilediği futbol son dönemde tartışma konusu haline gelirken takımın teknik direktörü Diego Simeone taktiklerinde bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

FutbolArena – 2011 yılında Atletico Madrid'inbaşına Diego Simeone kulübün talihini değiştirmişti. Genel anlamda agresif birsavunma oyunu sergileyip kontratak futboluyla gole giden Atletico, 2013-2014sezonunda La Liga şampiyonluğuna ulaşmış, Şampiyonlar Ligi'nde de finaloynamıştı. Geçen sezon performansında düşüş olan Atletico Madrid bu sezona daçok iyi başlayamadı. Ligde Barcelona ve Villarreal'e mağlup olan, son maçındaDeportivo karşısında skoru koruyamayan Atletico zirvenin 4 puan gerisine düştü.Şampiyonlar Ligi'nde de 4 maçta 7 puanda kalırken son karşılaşmasında Astana'yagol bile atamadı.

Üst üste alınan Deportivo ve Astana beraberliklerisonrası Atletico Madrid'in oyun tarzını değiştirip, değiştirmemesi gerektiğidaha yüksek sesle tartışılmaya başlandı. Teknik direktör Diego Simeone ise bufikrin doğru olmadığını söyledi. Simeone: "Atletico'nun tarihini bilmeyenleriçin hatırlatmak isterim ki bu kulüp tarihi boyunca hep sıkı çalışan, presyapan, sert savunma yapıp kontrataklarla gol arayan bir takım olmuştur. Değişimisteyenler Atletico Madrid'in tarihine karşı gelmiş oluyor." diye konuştu.

Atletico Madrid'de bu sezon en dikkat çeken düşüşduran top hücumunda yaşanıyor. 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında ligde durantoplardan tam 48 gol atan Atletico Madrid bu sezon ise kaydettiği 15 golünsadece 2'sini duran toplardan buldu. Bu konuyla ilgili de bir değerlendirmeyapan Simeone şöyle konuştu: "Artık rakiplerimiz duran toplarımıza daha iyihazırlanıyorlar. Biz de onları duran top hücumlarında şaşırtacak hareketleryapıp, tekrar eskisi gibi duran toplarda güçlü bir takım olmak içinçalışacağız."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!