comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

Arda Turan resmen açıkladı! Futbolu bıraktıktan sonra...

09 Nisan 2015, Perşembe 12:30
Arda Turan resmen açıkladı! Futbolu bıraktıktan sonra...

İspanya'da Atletico Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Turan, Nike Halı Saha Ligi'nin gençler ve futbolseverler için önemli "fırsat" olduğunu belirterek, "Sokak futboluyla yetiştim ve halı sahalar hayatımda çok önemli yere sahip" dedi.

Arda Turan, Nike Halı Saha Ligi, Atletico Madrid'in son durumu ve futbola dair hayalleriyle ilgili organizasyonu düzenleyen firmanın medya ilişkileri birimine değerlendirmelerde bulundu.

Nike Halı Saha Ligi'nin gençler ve tüm futbolseverler için özel ve güzel bir fırsat olduğunu ifade eden Arda, tüm futbolseverleri turnuvaya davet etti.

Kendisinin de sokak futboluyla yetiştiğini ve halı sahaların hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Arda, şu ifadeleri kullandı:

"Nike Halı Saha Ligi sokaktan gelen veya futbol oynamaya hevesli insanlar için çok önemli bir fırsat. Hem 15-18 yaş aralığındaki gençler, hem de 18-35 yaş aralığındaki büyükler için ayrı kategoriler olması çok güzel. Böylece herkes kendi dalında ilerleme fırsatı bulacak. Finale kalan futbolcular, Riva'da 1-4 Haziran tarihleri arasında aynı profesyonel futbolcuların yaşadığı gibi bir kamp ortamı yaşayacak. Bu amatör, sokaktan gelen veya futbol oynamaya hevesli insanlar için çok önemli bir fırsat." 

Türkiye'de spor yapmanın zorluklarına değinen Arda, "Nikehalisahaligi.com'dan herkes takımını kuracak. Çok güzel bir turnuva olacak. Riva'da gerçekleşecek finallerde amatör ruhu profesyonelleştirmek adına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri de olacak. Orada karşılaşacakları bir cevheri, bir yeteneği keşfetme şansları olabilecek. Nike Halı Saha Ligi, insanların hem ruhuna hem yaşayışına hem spor zevklerine hem de kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

-"Cepte kolayı ödeyecek para yok"

Arda Turan, kendisinin de sokakta futbol oynadığını dile getirerek, "Mahallede maç yapıyorsunuz. Kolasına oynuyorsunuz ve cepte kolayı ödeyecek para yok. Sadece yeteneğinize güvenerek bu işe kalkışıyorsunuz. Benim için verdiğim sözü tutamamaktan daha önemli bir şey olamaz. Hayatımdaki en büyük streslerden birisidir. Sokak insana çok şey öğretiyor" değerlendirmesini yaptı.

Verilen sözün yerine getirilmesi ve dürüst olmanın sokaktan öğrenildiğini ifade eden Arda, şöyle devam etti:

"Sokağın kendine has raconları vardır ve ben bunlarla yaşayan, bunlara uyan bir insanım. Bunlar benim karakterimi geliştiren unsurlar. Bunun yanı sıra sokakta oynamak en eğlenceli şeylerden biridir. Çünkü tamamen masum duygularla bu keyfi yaşıyorsunuz. Kimsenin kimseden herhangi bir çıkarı söz konusu değil ve kimsenin kimseden bir beklentisi yok. Sadece arkadaşlarınızla oynarken onlara karşı üstünlük sağlamak gibi bir amacınız var. Aslında fair-play'in gerçekten uygulandığı yerdir sokaklar. Çünkü kimse delikanlılığa sığdıramadığı bir şeyi sokaklarda yapmaz. Hatta sokak futbolunun bazı kuralları vardır. Kaleye başkası geçerse iki penaltı atılır gibi. Aslında bunlar sokakların yazılı olmayan fair-play kurallarıdır."

-"Futbol İspanya'da eğlence"

Arda Turan, İspanyolların futbola bakışıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunarak, İspanya'da futbolun eğlence olarak görüldüğünü dile getirdi.

Takımda dünyanın en üst düzey oyuncuları da olsa, dünyanın en iyi statlarına da sahip olsalar İspanyolların futbolda kazanmanın da kaybetmenin de doğal olduğunu kabul etiğini belirten Arda, şunları söyledi:

"Spor eğitimi çok gelişmiş durumda. Bizde spor eğitiminde önemli eksiklikler var. Spor yapmayı çok seviyorlar, biz ise sporla uğraşmayı çok sevmiyoruz. Hangimiz bisiklete biniyoruz? Hangimiz başka bir spor dalıyla ilgileniyoruz? Hangimiz cimnastik izlemeye gidiyoruz? Hangimiz masa tenisinden haberdar? Olimpiyatta derece kazanan sporcularımızın bile ismini hatırlayamıyoruz. Eğer biz sporu seversek, spor yapmayı seversek, spor eğitimine yönelebilirsek her şey daha farklı olur."

Türkiye'nin genç nüfusunun daha fazla olduğunu, 7 farklı coğrafi bölgede farklı karakterlerin, her türlü sporun fiziğine uygun yapıda insanların bulunduğunu belirten Arda, bu özelliklerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

-"Ülkeme hayırlı bir evlat olmaya çalıştım"

Arda, her zaman ülkesine hayırlı bir evlat olmaya çalıştığını belirterek, "Ülkesinin bayrağını en güzel arenalarda dalgalandırmaya çalışan birisiyim ve bunu gerek oynadığım kulüp bazında gerekse milli takımda başardığımı düşünüyorum. O yüzden mutlu ve gururluyum" diye konuştu.

Daha iyisini yapmak için her gün daha çok çalıştığını ifade eden Arda, "Kendimi geliştirmek için çaba sarf ediyorum çünkü kendimden önce ülkemde beni seven insanlara ve gençlere karşı sorumlu olduğumu düşünüyorum. Futbolculuk hayatımda gerçekleştiremediklerimi de teknik adam veya yönetici olarak gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın her futbolcunun hayali olduğunu dile getiren Arda, bunun dışında hayalleri arasında milli takım ile Avrupa şampiyonası ve dünya şampiyonasında oynamanın bulunduğunu belirtti.

Profesyonel futbol hayatından sonra işin teknik veya yöneticilik kısmında yer almak istediğini vurgulayan Arda, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunu zaman gösterecek ama bu noktada gerekli donanımlara da sahip olmam gerekir. Çünkü sadece futbolcu olmakla bu işin olmayacağını biliyorum. İyi bir eğitim ve iyi bir destekle bunu gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum. Atletico Madrid takımı olarak 9-10 finalimiz olduğunu düşünüyoruz. Sadece buna konsantre oluyoruz ve her maçı ayrı bir final olarak görüyoruz. Sonunda da şampiyon mu olacağız? İkinci mi olacağız? Yoksa Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkı mı kazanacağız? Ne olacağını da hep beraber göreceğiz. Diğer tarafta ise Şampiyonlar Ligi çeyrek finali var. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Real Madrid'i eleyebiliriz. Şansların yarı yarıya olduğunu düşünüyorum."

-Lige kayıtlar uzatıldı

TFF ve Nike tarafından bu sene yedincisi organize edilen Nike Halı Saha Ligi'ne kayıtlar, 20 Nisan'a kadar uzatıldı. 

Lise kategorisinde 15-18 yaş arasındaki öğrencilerin, büyükler kategorisindeyse 18-35 yaş aralığındaki öğrencilerin katılacağı Nike Halı Saha Ligi, Türkiye genelinde yüzlerce halı sahada oynanacak maçlarla gerçekleşecek.

Nike Halı Saha Ligi Türkiye Finali ise 1-4 Haziran tarihlerinde İstanbul Riva'daki Milli Takım Tesisleri'nde yapılacak. 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!