comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

Atletico Madrid, sosyal medyada büyüyor!

18 Şubat 2015, Çarşamba 14:35
Atletico Madrid, sosyal medyada büyüyor!

Atletico Madrid, sosyal medyada 2014 büyüme rakamlarıyla, dev kulüpleri geride bıraktı.

Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid sosyal medyada önemli bir başarıya imza attı. İspanyol ekibi 2014 yılında, sosyal medyada yüzde 512 büyüyerek tüm takımları geride bıraktı. Geçtiğimiz sezon La Liga'da şampiyon olan, Şampiyonlar Ligi'nde ise final oynayan Atletico, dünyanın dört bir köşesinden yeni takipçileri kendisine kattı.
 
Bayern Münih 127, Paris Saint Germain 120'lik oranlarla Facebook'ta İspanyol ekibini takip etti. Atletico Madrid, İspanyol devlerine de fark attı. Real Madrid 64, Barcelona ise ancak yüzde 55'lik büyümeye imza attı.
 
Twitter'da da Arda Turan ve arkadaşlarına ilgi tavan yaptı. Bu platformda taraftar sayısını yüzde 133 artıran Atletico Madrid,  1.5 milyona yaklaştı. Facebook'ta ise 10 milyonu geçen başkent ekibi 10 mlilyon 340 bini buldu. 
 
Türkiye faktörü de etkili
 
Takımın yakaladığı uluslararası başarı ve La Liga şampiyonluğunun popülaritesini artırdığı belirtildi. İspanya dışında kulübe en çok ilginin olduğu ülkeler Brezilya, Meksika, Türkiye, Kolombiya, Endonezya, Cezayir, Fas ve Arjantin olarak sıralandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!