comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

Yan hakem, Arda Turan'a sahip çıktı!

29 Ocak 2015, Perşembe 12:08
Yan hakem, Arda Turan'a sahip çıktı!

Arda Turan'ın yan hakeme attığı ayakkabı İspanya'da sosyal medyada en fazla tartışılan konu oldu. 

İspanyollar halen bu olayın şokunu yaşıyorlar. Karşılaşmanın 47. dakikasında rakibi ile girdiği ikili mücadelenin ardından faul beklerken, orta hakemin düdük çalmaması üzerine sinirlenen milli futbolcumuzun ayakkabısını çıkartarak yan hakeme fırlatması sosyal medyada " top trend" oldu. Arda'nın bu hareketini onaylamayan binlerce İspanyol oyuncumuzun kramponlu ile ilgili çeşitli parodiler yayınladı. Ülke televizyonları ise bu görüntüyü defalarca yayınlayarak Arda Turan'ın sarı kart alarak hafif bir ceza ile kurtulduğuna yer verdiler. Televizyonlarda yayınlanan spor programlarında bu hareket en fazla tartışılan konuların başında geldi.
 
Hakem Arda'ya sahip çıktı
 
İspanya La Liga'nın en genç FIFA kokartlı hakemlerinden biri olan Manzano, Arda Turan hakkında hazırladığı raporunda kramponlarını yan hakeme fırlatmadığını savundu. Hakem Gil Manzano hakem komitesine gönderdiği raporda, Arda Turan'ın oyunun tansiyonundan kaynaklanan sinirle ayakkabısını sahanın dışına doğru fırlattığını ve yan hakemi hedef alan bir hedefi gözetlemediğini belirtti.
 
Orta hakem Jesus Gil Manzano'nun bu raporuyla Arda Turan'ın önemli bir cezadan kurtulduğuna dikkat çekildi. Hakemin Arda'nın kramponlarını saha içinde birine değil de saha dışına fırlatmasını baz aldığına yer veren gazeteler milli futbolcunun ayakkabılarının saha içinde bir bölgeye fırlatması halinde cezanın en az üç aya kadar çıkabileceğine işaret ettiler.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!