Adı daha önce Premier Lig şampiyonu Manchester City ile anılan 19 yaşındaki yıldız adayı, hafta başında Madrid'e gelerek sağlık kontrolünden geçti. Genç Arjantinli'nin bonservisi için yaklaşık 7,5 milyon euro ödeyeceği belirtilen Atletico'nun resmi sitesinden yapılan açıklama şu ifadeler yer aldı:
"Atletico Madrid ve San Lorenzo kulüpleri, Angel Correa'nın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Arjantinli genç yeteneğin sağlık kontrollerinden geçmesi bekleniyor. Correa ile 5 senelik sözleşme imzalanacak."
Lionel Messi'nin de doğum yeri olan Rosario'da dünyaya gelen Correa, San Lorenzo'da ilk defa geçen yıl forma şansı bulmasına karşın kısa sürede kendini kanıtlayarak Arjantin'in gelecek vaadeden en önemli gençleri arasına girmeyi başardı.
Bu sezon 45 maçta forma giyen 19 yaşındaki genç hücumcu, rakip fileleri 8 defa havalandırmayı başardı.

