comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

Arda tarihe geçti

30 Nisan 2014, Çarşamba 23:31

Chelsea'yi eleyen Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkarken Arda Turan, dev finalde forma giyecek ilk Türkiye doğumlu oyuncu oldu.

FutbolArena - Chelsea'yi eleyen Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkarken Arda Turan, dev finalde forma giyecek ilk Türkiye doğumlu oyuncu oldu.
 
Arda Turan, Inter'de forma giyen Emre Belözoğlu'ndan sonra yarı finalde forma giyen 2.Türkiye doğumlu oyuncu olmuştu. Emre'li Inter o sene Milan'a yenilerek elenmişti. Ayrıca Arda bu seviyede gol atan ilk Türk oyuncu oldu.
 
Şampiyonlar Ligi finalinde bugüne kadar 3'ü de Almanya doğumlu olan Nuri Şahin, Yıldıray Baştürk ve Hamit Altıntop forma giymişti. Yıldıray 2001 yılında Leverkusen'le final oynamış, Hamit 2009-2010 sezonunda Bayern Münih'te final sevinci yaşamıştı. Nuri ise geçen sezon finale yükselen Dortmund'un kadrosunda yer alıyordu.

Ayrıca Arda Turan, Atletico Madrid'de forma giydiği 3.sezonda 5. finaline çıkacak. Daha önce UEFA Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupa, İspanya Kupası ve İspanya Süper Kupası finallerinde oynamıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!