comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

Atletico Madrid liderliği kaptırdı!

09 Şubat 2014, Pazar 01:25

La Liga'da 18 yıl sonra liderlik koltuğuna oturan Atletico Madrid, bu sevinci sadece 1 hafta yaşayabildi. Almeria deplasmanından 2-0'lık mağlubiyetle ayrılan Atletico, liderliği averajla ezeli rakibi Real Madrid'e kaptırdı.

İspanya La Liga'da 18 yıl sonra liderlik koltuğuna oturan Atletico Madrid, 23. hafta maçında Almeria'ya konuk oldu.

Maçın ilk devresi, düşük bir tempoda geçerken takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.
İkinci yarıda konuk takım Atletico Madrid, biraz daha istekliydi. Özellikle uzaktan şutlatla rakip kaleyi zorlayan Atleticolu oyuncular, bir türlü aradıkları golü bulamadı.

Maçın son 15 dakikasında ise ev sahibi Almeria, lider Atletico Madrid karşısında ciddi bir baskı kurdu. Önce 79. dakikada Aleix Vidal, ceza sahasına girdiği gibi yerden düzgün vurdu ancak iki direğe de çarpan oyun alanına geri döndü.
reklam

Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra Almeria'nın golü geldi. Sol taraftan Verza'nın ortası, Atletico Madrid kalecisi Aranzubia'nın hamlesine rağmen direkt olarak ağlara gitti ve Almeria 1-0 öne geçti.

Maçın 85. dakikasında çok ilginç bir olay yaşandı. Atletico Madrid'in kalesini koruyan Aranzubia, büyük bir hata yaptı ve ayağındaki topu Zongo'ya kaptırdı. Topu geri kazanmak isteyen kalecinin faul yaptığını düşünen maçın hakemi, penaltı noktasını gösterirken, Aranzubia'yı da kırmızı kartla oyun dışına yolladı.

Bu pozisyonun ardından Atletico Madrid'de kaleye kaptan Gabi geçerken, 87. dakikada kullanılan penaltıda Verza, skoru 2-0 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Almeria, lider Atletico Madrid'i 2-0 mağlup etti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!