comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

İspanya'da Atletico Madrid devrimi

02 Şubat 2014, Pazar 21:48

Atletico Madrid sahasında Real Sociedad'ı 4-0 yenerek 18 yıl sonra sonra ilk kez liderliğe yükseldi.

FutbolArena - Barcelona'nın evinde Valencia'ya puan kaybetmesi sonucunda Atletico Madrid yılların ardından liderliğe çok yaklaşmıştı. 2 hafta önce Barcelona'nın Levante'ye puan kaybettiği zaman Sevilla'yı yenemeyen Başkent ekibi bu kez zorlansa da istediğini elde etti.

La Liga'nın flaş ekiplerinden Real Sociedad karşısında 38. dakikada 1-0 öne geçtiler. Ardından golcü oyuncunun sakatlanıp çıkması Simeone'nin öğrencilerini daha temkinli bir futbol oynamaya itti.
 
2.yarıda konuk takım baskıyı arttırdı ancak 72'de Atletico Madrid'in en golcü oyuncusu Diego Costa farkı 2'ye çıkararak taraftarlarını rahatlattı. Ardından Miranda 74'te skoru 3-0'a getiren golü attı. Bu andan sonra Sociedad iyice dağılırken hafta içinde yeniden takıma katılan Brezilyalı Diego 87.dakikada maçın skorunu ilan eden golü attı.
 
4-0'lık bu sonuçla Atletico Madrid uzun yıllar sonra ilk kez liderlik koltuğuna otururken, Barcelona'nın aralıksız 59 haftadır devam eden liderliği de sona ermiş oldu.
 
Milli oyuncumuz Arda Turan sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almadı. Öte yandan Atletico Madrid kulübü Cumartesi günü vefat eden Aragones'i de unutmadı. Madrid ekibinde 10 yıl futbol oynayan Aragones, 4 ayrı dönemde teknik direktörlük görevinde bulunmuş ve şampiyonluk da yaşamıştı.
 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!