comScore

Atletico Madrid Atletico Madrid

Arda Turan'ın hoşuna giden yakıştırma

15 Ocak 2014, Çarşamba 11:33

Atletico Madrid ile güzel günler geçiren Arda Turan: "'Muhammed Ali yakıştırması açıkçası hoşuma gitti'' dedi...

Atletico Madrid'in yıldız futbolcularından Arda Turan,bir İspanyol gazetesinin kendisiyle ilgili "Futbolun Muhammed Ali'si'' benzetmesine ilişkin "Güzel bir yakıştırma. Açıkçası benim de hoşuma gitti" dedi.

İspanya Kral Kupası'nda Valencia'yı eleyerek çeyrek finale yükselen Atletico Madrid'in yıldız futbolcularından Arda Turan, ''İyi maçlar çıkartıyorum. İnşallah böyle devam eder'' dedi.

Arda Turan, maçın ardından yaptığı açıklamada, Atletico Madrid'e geldiğinden bu yana çok kötü maçlar oynamadığına inandığını, ancak şu an özel bir dönemden geçtiğinin doğru olduğunu dile getirdi.

Valencia karşısında 81. dakikada oyundan çıkarken stattaki tümtaraftaların kendisini ayakta alkışlamasından duyduğu memnuniyeti ifade eden milli futbolcu, ''Burada çok mutluyum. Her zaman takım için çalışıyorum. Eğer takım kazanırsa oyuncular da kazanır. Her zaman bunun için savaşıyorum. Açıkçası takıma katkı sağladığımı düşünüyorum. Çok keyifli günler geçiriyoruz, umarım devam eder. Beni burada rahat ve iyi hissettirdikleri için taraftarlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Arda Turan, "Bazen koşarak bazen de yeteneklerinizi göstererek oynarsınız. Benim için hiçbir zaman gol,asist ya da etkileyici performanslar önemli değil ama kendimi iyi hissettiğim açık. İyi maçlar çıkartıyorum. İnşallah böyle devam eder'' ifadelerinikullandı.

Milli futbolcu, Atletico formasıyla geçen sezonki UEFA Kupası finalinde, Kral Kupası yarı finali ya da kupa finalinde veya Chelsea'ye karşı Süper Kupa maçında şimdikinden çok daha iyi olduğunu, ancak son maçlarda iyi performansortaya koyduğunun da bilincinde olduğunu ekledi.

''Muhammed Ali yakıştırması açıkçası hoşuma gitti''

Bir İspanyol gazetesinin kendisiyle ilgili "Futbolun Muhammed Ali'si'' benzetmesine ilişkin de Arda Turan,''Ben sadece tişörtü giymiştim. Al Pacino tişörtüm de var. Al Pacino ve Muhammed Ali'yi seviyorum.Güzel bir yakıştırma. Açıkçası benim de hoşuma gitti'' dedi.

Bu arada Arda Turan, "Valenciamaçını kötü oynamalarına rağmen kazandıkları" yorumlarına katılmadığını dile getirerek, ''Barcelona, Valencia, Real Madrid gibi rakiplere karşı bu tarzdaoynuyoruz. Kötü denilemez ama yorgunluk vardı. Topun arkasına geçerek akıllı şekilde oynadık. Zaten ilk maçtan avantajımız vardı. Valencia'ya karşı oynamak kolay değil. Topu çok fazla ayaklarında tutuyorlar. Cumartesiden sonra bugün dekazanmak için çok fazla efor sarf ettik. Zor oldu'' diye konuştu.

Atletico Madrid'in bu sezonkibaşarılı performansıyla ilgili de milli futbolcu, ''Biz hep her maçı final olarak düşünüyoruz. Aslında bakarsanız bu sezon daha inanılmaz bir şeyolmadı çünkü hiçbir şey kazanmadık. Sadece üç kulvarda devam ediyoruz umarım hepsinde mutlu sona gidebiliriz. Tabii ki çok zor kulvarlar amasavaşıyoruz. Büyük hayallerimiz var ama bunları çok fazla telaffuz etmiyoruz. Bakalım, hayırlısı'' değerlendirmesinde bulundu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!