Borussia Dortmund ile Çarşamba akşamı Londra'daki 2-1'lik yenilginin rövanşında Dortmund'da karşılaşacak olan Arsenal'in yıldız oyuncusu mesut Özil, maç öncesine açıklamalarda bulundu. Bild gazetesine konuşan Türk asıllı Alman oyuncu Dortmund'un Şampiyonlar Ligi'nin favorilerinden biri olduğunu söyledi.
Bild: İlk maçı 2-1 Dortmund kazandı. Hayal kırıklığı ne kadar derin?
Mesut: Hayal kırıklığı yok. Ama her yenilgi beni kızdırıyor. Özellikle de iç saha yenilgileri. Tabii ki Şampiyonlar Ligi'nde daha da fazla. Maçı çevirecek fırsatı yakalamıştık ama o sırada Dortmund ikinci golü attı.
Bild: Dortmund yine bu sezon şampiyonluk favorisi mi?
Mesut: Bizi kim yenerse tabii ki şampiyonluk adayıdır. Tabii ki neden olmasın. Dortmund zaten geçen sezon da çok kuvvetli bir takıma sahipti. Benim düşünceme göre bu sezon daha da kuvvvetliler.
Bild: Jürgen klopp'u özel kılan ne?
Mesut: Takımı çok uyumlu hale getirdi.
Bild: Eski Schalkeli olarak Dortmund'a karşı oynamak sizde yarın ekstra motivasyon yaratacak mı?
Mesut: Hayır. Schalke'den ayrılalı 6 yıldan fazla oldu. Bu nedenle fazla bir rol oynamıyor Schalke. Şampiyonlar Ligi maçları yeterince motivasyon sağlayacak çapta.
Bild: Hangisi sizce daha güçlü. Bayern mi Dortmund mu?
Mesut: Bunu söylemem zor. Çünkü çok az Bundesliga maçı izliyorum.
Bild: eski Dortmundlu Thomas Rosicky ile birlikte oynamak zevkli mi?
Mesut: Dürüst olmam gerekirse Arsenal'de her şey zevkli. Takım arkadaşlarım, Londra'da yaşam. Kısaca burada kendimi çok iyi hissediyorum. Tabii ki Rosicky ile paslaşmak da bunun bir parçası.
Bild: Arsenal ile Premier Lig'de şampiyon olacak mısınız?
Mesut: Neden olmasın! 10 haftada 5 puan fark yapan bir takım şampiyonlukta da favoridir.

