Transfer yapmadığı ve rakiplerinin gerisinde kaldığı için ağır eleştiriler alan ve taraftarın da tepki gösterdiği Arsene Wenger ile Arsenal yönetimi yeni bir sözleşme yapmak istiyor.
Uzun süre Wayne Rooney, Suarez ve Demba Ba ile ilgilenmesine rağmen bu oyuncuları kadrosuna katamayan, transferin son saatlerinde kulüp rekoru kırarak 42.4 milyon pounda Real Madrid'den Mesut Özil'i alan Arsene Wenger ile Arsenal yönetiminin yeni sözleşme yapmak istemesinin de, bu transfer nedeniyle olduğu belirtildi.
İngiliz basınında çıkan haberlerde taraftarın tepkisine rağmen kulüp sahibi Stan Kroenke ve baş yöneticilerden Ivan Gazidis, tecrübeli hocanın yeni bir sözleşme hak ettiğini düşünüyor. Fransız menajerin Arsenal ile olan sözleşmesi 2014'ün Haziran ayında sona eriyor.

