comScore

Arsenal Arsenal

Bournemouth 0-2 Arsenal maçın özeti ve golleri

07 Şubat 2016, Pazar 17:54
Bournemouth 0-2 Arsenal maçın özeti ve golleri

Premier Lig'in 25. haftasının pazar mesaisinde düşme potasından iyice uzaklaşmak isteyen Bournemouth, şampiyonluk yarışında gelecek hafta pazar günü Leicester City ile oldukça kritik bir maç oynayacak olan Arsenal'ı konuk etti.

FutbolArena - Ev sahibi ekip maça Boruc; Smith, Francis, Cook, Daniels; Surman, Gosling; Ritchie, Arter, Pugh; Afobe 11'i ile başlarken, Arsenal ise Cech, Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal, Flamini, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Özil, Sanchez, Giroud 11'i ile maça başladı.
 

Bournemouth - Arsenal maçının özeti ve golleri (Maç kaç kaç, maç sonucu)

 
İlk 10 dakika top sürekli oyunda ve hareketli idi ancak net bir pozisyon yakalanmadı. İlk 10 dakikada en dikkat çeken unsur, Arsenal'ın alışılagelmişin dışında fazlasıyla faul yapması idi.
 
Maçtaki ilk tehlikeli pozisyonunda 13. dakikada Olivier Giroud'nun ofsayttan oldukça akıllı bir hamle ile kaçması sonrası çaprazdan Alexis Sanchez'in vuruşu üstten dışarı çıktı.
 
İlk 20 dakika ortada geçerken, 23. dakikada Aaron Ramsey'nin ortasında Olivier Giroud'nun kafayla indirdiği topa Mesut Özil sağ ayağıyla çok sert vurdu ve Arsenal'ı 1-0 öne geçirdi. Böylece Premier Lig'de son 3 maçta gol atamayan Arsenal, gol orucunu da bozmuş oldu.
 
24. dakikada ise Bournemouth savunmasının uzaklaştıramadığı topta Aaron Ramsey'nin pasında Alex Oxlade-Chamberlain sağ çaprazdan çok güzel vurdu ve skoru 2-0'a getirdi.
 
27. dakikada Harry Arter çok güzel hareketlerin sonunda müthiş bir şut çıkardı ancak Petr Cech topu kornere çeldi.
 
31. dakikada Arsenal savunmasında Gabriel Paulista'nın büyük hatasında Marc Pugh çok ağır kalınca önemli bir fırsat harcanmış oldu.
 
Gollerden sonra adeta uyutan bir futbol izlediğimiz maçın ilk yarısının uzatma dakikasında Bournemouth hücumunda bir kez daha Petr Cech sahne aldı ve takımlar soyunma odasına 2-0'lık Arsenal üstünlüğü ile girmiş oldu.
 
2. yarı da oldukça düşük tempoda ve sıkıcı başladı.
 
İlk yarının son 15-20 dakikası gibi 2. yarı da düşük tempoada başlarken, ilk tehlikeli atak ev sahibi Bournemouth'tan geldi ve Arsenal ceza sahası içerisinde Adam Smith'in vuruşu az farkla dışarı çıktı.
 
55. dakikada bu kez Arsenal pozisyona girdi ve Alexis Sanchez'in vuruşunda Bournemouth kalecisi Artur Boruc topu kornere çeldi.
 
60. dakikada bir kez daha Alexis Sanchez sahne aldı ve ceza sahası içerisine akıl dolu girişi sonrası topu içeri bıraktı ancak hiçbir Arsenallı oyuncu topun geldiği noktada yoktu.
 
66. dakikada Bournemouth ekibinde Dan Gosling yerini Joshua King'e, Matt Ritchie ise yerini Junior Stanislas'a bırakırken, 2 dakika sonra da bu kez Arsenal'da Alex Oxlade-Chamberlain yerini Francis Coquelin'e bıraktı.
 
77. dakikada Bournemouth'ta 3. ve son oyuncu değişikliği gerçekleşirken, Arsenal altyapısında yetişen ve son 3 Premier Lig maçında da gol atan 22 yaşındaki santrafor Benik Afobe yerini forvet Lewis Grabban'a bıraktı.
 
81. dakikada ise Alexis Sanchez biraz da önümüzdeki hafta sonu oynanacak kritik Leicester City maçı düşünülerek yerini Kieran Gibbs'e bıraktı.
 
Maçın 90. dakikasında ise Arsenal'dan hem Aaron Ramsey hem de Olivier Giroud kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen Aaron Ramsey topu bomboş pozisyonda olan arkadaşına çıkarmayınca bu fırsat da harcanmış oldu.
 
91. dakikada ise sezon öncesi Arsenal'ın tek transferi olan ve tek başına en az 10-12 puanı kurtarır diye tahmin edilen Petr Cech üst üste 2 pozisyonda güzel 2 kurtarış yaptı ve maç da 2-0 Arsenal'ın üstünlüğü ile sona erdi.
 
Bournemouth ve Arsenal tarihleri boyunca yalnızca 3 kez karşılaştılar ve ilk maçı İngiltere Lig Kupası'nda Arsenal 3-0 kazanırken, Premier Lig'deki karşılaştıkları sezonun ilk maçında ise Arsenal 2-0 kazanmasını bilmişti. Biraz önce 2-0 Arsenal'ın üstünlüğü ile sonuçlanan maçla birlikte 3 resmi maçı da Arsenal kazanmış oldu ancak futbol olarak bir kez daha hiç tatmin etmedi.
 
25. haftada zirve şu şekilde şekillendi;
 
1 – Leicester City , 53 puan
2 – Tottenham Hotspur , 48 puan
3 – Arsenal , 48 puan
4 – Manchester City , 47 puan Ve son olaraki önümüzdeki hafta sonu şampiyonluk yarışında adeta dananın kuyruğunun kopacağı Arsenal v Leicester City ve Manchester City v Tottenham Hotspur maçları olduğunu da sizlere hatırlatmak isteriz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!