comScore

Arsenal Arsenal

Liverpool, Manchester United, Arsenal ve Everton'ın transfer harekatı

01 Şubat 2016, Pazartesi 20:45
Liverpool, Manchester United, Arsenal ve Everton'ın transfer harekatı

Ara transfer dönemi bu gece sona eriyor. Transfer döneminin en ok konuşulan flörtlerinde 3 ismin transferleri bugün bitecek mi?

FutbolArena - Premier Lig'de ara transfer dönemi bu gece yarısı sona erecek ve aşağıdaki 3 ismin akşam saatlerinde transferinin tamamlanması bekleniyor.
 
 

Alex Teixeira ( Shakthtar Donetsk – Liverpool )

 

Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool'un gol yollarında ciddi sıkıntı çektiği bir sezonda, kaldı ki Daniel Sturridge'ın sakatlıklarla boğuşuyor olması, Christian Benteke'nin istenilen patlamayı gerçekleştirememiş olması, santrafor bölgesi için bir tık alt kalitedeki alternatifler Divock Prigi ve Danny Ings'in de uzun süreli sakatlıklarından ötürü söz konusu bölgedeki tek isim Roberto Firmino.
 
Ada futboluna her geçen gün daha adapte olan vatandaşı Roberto Firmino'ya servis edbileceği toplar, forvet arkasından geliştirdiği koşularla atabileceği goller ile 26 yaşındaki Brezilyalı Alex Teixeira transferi için Liverpool'un bugün 50 milyon Sterlin gibi bir rakamı gözden çıkarması bekleniyor.
 

Danny Rose ( Tottenham Hotspur – Manchester United )

 

25 yaşındaki İngiliz stoper bu sezon eski sezonlarda olduğu gibi düzenli forma şansı bulamıyor ancak kalitesi de ortada olan bir savunma oyuncusu. Louis van Gaal yönetimindeki 'sıkıcı' Manchester United'ın elinde birbirinden kaliteli 2 sol bek oyuncusu var. Ancak her 2 sol bek yani Luke Shaw ve Marco Rojo'nun başı ciddi sakatlıklarla belada.
 
Durum böyle olunca da Tottenham Hotspur menajeri Mauricio Pochettino'nın 22 yaşındaki sol bek Ben Davies'i tercih ettiği bu haftalarda Danny Rose'un Manchester United transferi akşam saatlerinde sonuçlanabilir.
 

Andriy Yarmolenko ( Dinamo Kiev – Arsenal / Everton ) 

 

1.89 boyunda olmasına rağmen müthiş bir top hakimiyeti ve tekniğe sahip olan 26 yaşındaki Ukraynalı hücum oyuncusu için hem Arsenal hem de Everton kulüplerinin devrede olduğu söyleniyor.
25 milyon Sterlin gibi önemli bir bonservis bedeli karşılığı ara transferin son gününde adaya gelmesi beklenen sol ayaklı sağ açık bu sezon ligde 15 maçta 8 gol, 5 gol asist istatistiğine sahip. Sezon genelinde ise 22 resmi maçta tam 13 gol atma başarısı gösterdi.
 
Özellikle Arsenal ile anılan Andriy Yarmolenko transferinin olumlu sonuçlanması, Alex Oxlade Chamberlain ve Joel Campbell'ın yetersiz performanslarından ötürü sağ kanatta oynamaya başlayan Aaron Ramsey'nin de işini kolaylaştıracaktır.
Ayrıca hala sakat olan Danny Welbeck ve kısa aralıklarla sakatlık problemleri yaşayan Alexis Sanchez'in yokluklarında, Theo Walcott'un da istenilen katkıyı sağlayamıyor olmasından ötürü Ukraynalı yetenek sol açık pozisyonuna da monte edilebilir.
 
Roberto Martinez yönetiminde üst sıraları zorlayan Everton'da ise 21 yaşındaki sağ açık Gerard Deulofeu'nun iyiniyeti ve çalışkanlığına rağmen sezon boyu üstün bir performans sergilemesi bir hayli zor gözüküyor.
Ayrıca orta sahanın ortasında, yetenekli Ross Barkley'nin hem yükünü azaltmak hem de dinlenmesine olanak sağlayabilmek adına Everton adına da Andriy Yarmolenko transferi son derece önem taşıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!