comScore

Arsenal Arsenal

Arsenal-Chelsea maçı ne zaman, hangi kanalda?

23 Ocak 2016, Cumartesi 10:10
Arsenal-Chelsea maçı ne zaman, hangi kanalda?

Premier Lig'de Arsenal ile Chelsea karşı karşıya gelecek.

İngiltere Premier Lig'de puan kaybına tahammülü olmayan Arsenal ile Chelsea, büyük çekişmeye sahne olması beklenen derbi maçta yarın karşı karşıya gelecek.

Ligde son şampiyonluğunu 2003-04 sezonunda kazanan ve 12 yıllık özleme son vermek isteyen averajla lider durumdaki Arsenal, geçen yıl şampiyonluk turu atmasına karşın bu yıl küme düşmeme mücadelesi veren Chelsea'yi Emirates Stadı'nda ağırlayacak.

Leicester City ve Manchester City'nin yakın takibindeki Arsenal, Mesut Özil ve Alexis Sanchez'in sakatlıklarının geçmesiyle rahat bir nefes aldı. Son iki maçında Liverpool ve Stoke City ile berabere kalarak dört puan kaybeden Arsene Wenger'in ekibinde, yeni transfer Elneny'nin de Chelsea'ye karşı forma giyebileceği basında yer aldı.

Rakibi gibi ligdeki son iki maçında West Bromwich ve Everton karşısında sahadan gollü beraberliklerle ayrılan, geçen sezonun aynı haftasına göre 27 puan geride bulunan Chelsea'de, bu sezon ortaya koyduğu performanslar tartışılan Belçikalı Eden Hazard ile İspanyol golcü Diego Costa, sakatlıktan çıkarak Arsenal maçına hazır duruma geldi.

 

Geçen sezon 14 gol ve 8 asistle şampiyonluğun mimarları arasında yer alan Hazard, bu sezon tüm kulvardaki 27 maçta üç asistle oynadı.

- Arsenal 5 yıldır galibiyete hasret

Chelsea'nin iki kez başına geçen Jose Mourinho ile Fransız meslektaşı Arsene Wenger arasındaki çekişmenin de damgasını vurduğu iki takım arasındaki rekabette Güney Londra temsilcisinin üstünlüğü göze çarpıyor.

Rakibini en son 2011 yılının Ekim ayında 5-3'lük skorla mağlup eden Arsenal, o tarihten bu yana Chelsea ile oynadığı 8 lig maçında sahadan üç puanla ayrılma başarısını gösteremedi. Mavi-beyazlı ekip, rakipleriyle oynadığı son sekiz maçın beşini kazanırken, üçünde eşitlik bozulmadı.

Geçen sezon ligin ilk yarısında oynanan ve Chelsea'nin 2-0 kazandığı maçta Mourinho ile Wenger arasında yaşanan tartışma karşılaşmanın önüne geçmişti. Cahill'in Sanchez'e yaptığı müdahaleye kart isteyen Wenger'e Mourinho müdahale etmiş ve birbirini ittiren iki teknik adam arasında bir anda yükselen tansiyon ilave hakemin araya girmesiyle yatışmıştı.

Arsenal, Premier Lig'de Chelsea ile oynadığı maçlarda 482 dakikadır gol atma başarısını gösteremedi

- Hiddink, Emirates'e yabancı değil

Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun görevine son verilmesinin ardından Chelsea'nin başına ikinci kez gelen Hollandalı teknik adam Guus Hiddink, Londra ekibindeki ilk yılında Arsenal karşısında farklı bir deplasman galibiyeti almıştı.

2009 yılının Şubat ayında Brezilyalı meslektaşı Felipe Scolari'nin yerine sezon sonuna kadar göreve getirilen Hiddink, Mayıs ayında Emirates Stadı'nda oynanan mücadelede 4-1'lik skorla rakibine sahasındaki en farklı mağlubiyetlerinden birini tattırmıştı.

Chelsea'ye galibiyeti getiren golleri Alex, Anelka, Kolo Toure ve Malouda kaydetmişti.

Bu arada Chelsea'nin Sırp futbolcusu Matic, Arsenal karşısında şans bulması halinde kariyerinde 100. kez Chelsea formasıyla mücadele edecek.

- Arsenal, sahasında yenilgiyi unuttu

Çok formda bir sezon geçiren ve şampiyonluğun en önemli adayları arasında yer alan Arsenal, bu sezon sahasında yalnızca bir kez mağlup oldu.

Ligin ilk haftasında Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'a karşı taraftarlarının önünde 2-0'lık şok bir yenilgi alan Arsenal, bu maç dışında Liverpool ve Tottenham ile berabere kalarak iki kez daha puan kaybetti. Wenger'in öğrencileri, bu sezon sahalarındaki maçlarda kalelerinde yalnızca altı gol gördü.

- Wenger'in en büyük kozu Mesut Özil

İngiliz basını, geçen haftaki Stoke City beraberliğinin ardından yaptığı "Özil yok, parti de yok" (No Ozil no party) yorumuyla 27 yaşındaki futbolcunun Arsenal için önemini vurgularken, Arsene Wenger'in de Chelsea karşısındaki en büyük kozlarından biri şüphesiz Türk asıllı Alman futbolcu olacak.

Bu sezon yaptığı 16 asist ve attığı 3 golle takımının skor yüküne büyük katkıda bulunan Mesut Özil, Chelsea karşısında ortaya koyduğu performansa göre yeni rekor hedefine bir adım daha yaklaşacak.

2013 yılında 42 milyon sterline Real Madrid'den Arsenal'a transfer olan ve bu sezon üst üste yedi maçta asist yaparak rekor kıran Özil, ligde 5 asist daha yapması halinde yine Arsenal forması giyen Thierry Henry'e ait bir sezonda 20 asist rekorunu kıracak.

60 bin kişi kapasiteli Emirates Stadı'ndaki mücadele TSİ 18.00'de başlayacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!