comScore

Arsenal Arsenal

Arsenal transferde bombayı patlatmaya yakın

08 Ocak 2016, Cuma 09:26
Arsenal transferde bombayı patlatmaya yakın

Pierre-Emerick Aubameyang adım adım Arsenal'a...

FutbolArena - Borussia Dortmund'un 26 yaşındaki forvet oyuncusu Pierre-Emerick Aubameyangiçin Arsenal 44.6 milyon Sterlin'lik dev bir teklif sunmasına rağmen Almantemsilcisi bu transferin gerçekleşmesi için 60 milyon Sterlin'lik bir bonservisbedeli talep ettiğini iletti.
 
Borussia Dortmund'tan önce forma giydiği St Etienne döneminde ArseneWenger'in transfer etmek için çaba sarfettiği Pierre-Emerick Aubameyangtakımının dün (çarşamba) yaptığı antremana çıkmadı. Kulislerde konuşulana görePierre-Emerick Aubameyang'ın Arsenal'a transfer olacağı az çok kesinleştiği içinantremana çıkmadı ancak Gabonlu oyuncunun Afrika'da düzenlenecek ödül töreninekatılmak adına bugün (perşembe) Nijerya'ya uçtuğunu bilgisini de vermekgerekiyor.
 

Yazın sözleşmesini 2020'ye kadar uzatan Pierre-Emerick Aubameyangkimdir?

 
Tam adı Pierre-Emerick Emiliano François Aubameyang olan 1989 Fransadoğumlu oyuncu 1.87 boy ve 80 kilo ağırlığındadır.
 
Fransa doğumlu olmasına rağmen Gabonlu bir aileden gelmektedir ve kendiside Gabon Ulusal Futbol Takımı'nda oynamayı tercih etmiştir. 
 
Futbola Milan altyapısında başlamıştır ve Fransa'da farklı kulüplerde formagiydikten sonra St Etienne forması altında önce yarım dönem kiralık olarakoynamış, ardından 2011-2012 sezonunda kadrosuna kalıcı olarak dahil olduğukulüpte 36 lig maçında 16 gol, 7 gol pası istatistiğiyle oynadı. O sezon FransaKupası'nda da 2 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi.
 
St Etienne forması altında 2012-2013 sezonunda 37 lig maçında 19 gol, 9 golpası istatistiği ile artık kalitesini kanıtlamış olan Pierre-EmerickAubameyang'ın ertesi sezon ki adresi Alman devi Borussia Dortmund olmuştu.
 
Borussia Dortmund forması altında ilk sezonunda 32 lig maçında 13 gol, 4gol pası, ertesi sezon 33 lig maçında 16 gol, 6 gol pası ve bu sezon ise 17maçta 18 gol, 4 gol pasıyla oynadı.
 
Lig maçlarındaki gol ve gol pasları hariç kupa mesailerinde de skoradoğrudan katkı yapan hücum silahı, akıllara durgunluk veren sürati, adameksiltme özelliği ve başta duran toplar olmak üzere uzaktan çektiği isabetlişutlarla tanınıyor.
 
Siz futbolarena okuyucularına son olarak Olimpiyatlar'ın uçan atleti UsainBolt'u da sollayan forvet Pierre-Emerick Aubameyang'ın 30 metreyi 3.70 saniyedekoştuğu bilgisini de vermek isteriz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!