comScore

Arsenal Arsenal

Petr Cech: 'Baskıyı kaldırabileceğimizi kanıtladık'

12 Aralık 2015, Cumartesi 09:15
Petr Cech: 'Baskıyı kaldırabileceğimizi kanıtladık'

Arsenal'ın tecrübeli file bekçisi sezona dair konuştu.

FutbolArena - Arsenal hafta içi deplasmanda Olympiacos ile Şampiyonlar Ligi grup eleme maçlarının sonuncusunu oynadı. Gruptan çıkacak 2. takımı belirleyecek olan bu final niteliğindeki maçtan 3-0'lık galibiyetle ayrılan Arsenal'ın yüzünü hat-trick yapan Fransız santraforu Oliver Giroud güldürdü.
 
Arsenal'ın zorlu bir deplasman olan Karaiskakis Stadı'nda 2 farkla kazanması gereken bu maçtan alınan sonuç sonrası Arsenal'ın yaz transfer dönemi kadrosuna dahil ettiği tecrübeli file bekçisi Petr Cech'den sezonun geri kalanına dair önemli açıklamalar geldi.
 
" Baskıyı kaldırabileceğimizi kanıtladık. "
 
Petr Cech'in kulübün resmi internet verdiği röpörtajda baskıyı kaldırabileceklerini kanıtladıklarını iddia ederken, sözlerine şu şekilde devam etti ; "Baskı altında oynamaya alıştık ve hazırız. Bu oldukça güzel bir gelişme çünkü şampiyonluk için yarışıyoruz ve bu da üzerimizde doğal olarak bir baskı ortamı doğuracaktır. Yalnızca ligde değil, yarıştığımız tüm kupalarda sıradaki turlar hep daha fazla baskı yaratacaktır.
 
Gelişim katetmek için kazanmaya devam etmemiz gerekiyor. Elbetteki arada işlerin istediğimiz şekilde gitmeyeceği anlar ve olumsuz sonuçlar olacak ancak bunların da üstesinden gelebileceğimizi bilmek güzel bir duygu.
 
Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmış olmamız bizi takım olarak bir tık daha ileri seviyeye götürecektir. Böylesine zorlu deplasmanlarda, üstelik mutlak suretle istenilen bir skorun alınması gerekiyosa işler oldukça zor ve stresli oluyor. Ancak biz bu başarı ile baskı konusunda tecrübe ve özgüven sahibi olduk."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!