comScore

Arsenal Arsenal

Arsenal umutlarını son maça taşıdı

25 Kasım 2015, Çarşamba 11:08
Arsenal umutlarını son maça taşıdı

Olympiakos ile deplasmanda oynanacak maç final özelliği taşıyacak.

FutbolArena - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup eleme maçlarında son maçlara gelinirken, bu akşamoynanan 5. maçlar itibariyle F Grubu'nda tam anlamıyla bir final maçı oynanacak.9 puanla 2. sırada bulunan Olympiakos ile 6 puanla 3. sırada yer alan Arsenalarasında oynanacak maçın sonucuna göre gruptan çıkacak 2. takım belli olacak.

Buakşam oynanan 5. maçlar sonunda Olympiakos zorlu Bayern Münih deplasmanından4-0'lık mağlubiyetle ayrılırken, Arsenal kendi sahasında Dinamo Zagreb'i 3-0 ilegeçince Londra temsilcisi adına umutlar Yunanistan'da oynanacak son maçataşındı.

Arsenal maça iyi başladı iyibitirdi.

Arsenal rakibi Dinamo Zagreb karşısında maçaadeta fırtına gibi başladı ve rakip kalede önce Santi Cazorla daha sonra JoelCampbell ile tehlikeler yarattı. 

ArdındanOlivier Giroud ile pozisyona giren Arsenal karşısında Dinamo Zagreb iyicekapanmaya başlamıştı ki Arsenal savunmasının sağ tarafında kazanılan toplabaşlayan hücumda Alexis Sanchez elini kaldırarak ısrarla top isteyen MesutÖzil'i gördü ve Mesut Özil'in kafa vuruşu ile Arsenal rakibi karşısında 1-0 öncegeçti.

Ardından Nacho Monreal'in rakip ceza sahasıönünde kaptığı topu akıllı bir pas ile Alexis Sanchez'e vermesiyle gelen golleDinamo Zagreb'in gardı iyice düştü. Birçokpozisyondan yararlanamayan Arsenal adına maçın sonucunu Dinamo Zagrebsavunmasının ofsayt beklediği bir pozisyon sonrası Joel Campbell'in pasını birkez daha rakip ağlara bırakan Alexis Sanchez belirledi.

Peki yaşimdi ne olacak?

Alexis Sanchez'in 2 gol, 1 gol pası ileyıldızlaştığı maç sonrası Arsenal gruptan çıkma umutlarını final niteliğitaşıyan ve deplasmanda oynayacağı Olympiakos maçına taşıdı. Arsenal'ın gruptan2. olarak çıkabilmesi için bu zorlu deplasmandan ya 2 farklı galibiyetleayrılması gerekecek ya da en azından 4 gol atacağı bir galibiyete ihtiyacıolacak.

2. ihtimalinin gerekçesi olarakArsenal'ın Olympiakos karşısında kendi sahasında oynadığı maçtan 3-2'likmağlubiyetle ayrıldığını hatırlatmak isteriz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!