comScore

Arsenal Arsenal

Arsenal'a Francis Coquelin'den kötü haber

23 Kasım 2015, Pazartesi 19:16
Arsenal'a Francis Coquelin'den kötü haber

West Bromwich Albion maçında sakatlanan Francis Coquelin'in en az 2 ay yeşil sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

FutbolArena - Arsenal orta sahasının defansif bölümünde başarıyla görev alan Fransız orta saha oyuncusu Francis Coquelin, takımının Premier Lig mücadelesinde West Brom ile oynadığı maçta sakatlandı.

Maçın henüz 14. dakikasında sakatlanarak yerini Mikel Arteta'ya bırakmak zorunda kalan Francis Coquelin'in en az 2 ay yeşil sahalardan uzak kalacağı bildirildi.
 
Pazar günü oynanan Premier Lig mücadelesinde sakatlanan oyuncunun bugün yapılan kontrolleri sonrası şubat ayına dek oynamasının çok zor olduğu bilgisine ulaşıldı. 
 
Francis Coquelin özellikle geçtiğimiz sezon yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine toplamıştı. Arsenal orta sahasında rakip hücumlara dalgakıran gibi karşı koyması, ilk toplara başarılı hamleleri, bire birlerde rakiplerine zor geçilmesi, teknik özellikleri ve boyu 1.78 yani çok da uzun olmamasına rağmen hava toplarındaki hakimiyeti ile göz kamaştırıyordu.
 
Arsenal'da 14. dakikada sakatlanarak oyundan alınan Francis Coquelin'in yerine oyuna giren tecrübeli orta saha oyuncusu Mikel Arteta da West Brom karşısında hem kendi kalesine gol atarak hem de sakatlanarak oyundan alınarak oldukça şanssız bir maç geçirdi.
 
Arsenal'da sakat oyuncu listesi can sıkıyor
 
Arsenal bu sezon uzun seneler sonra şampiyonluk yarışına ciddi anlamda ortak ve sürpriz lider Leicester City'nin yalnızca 2 puan gerisinde 4. sırada yer alıyor. Ancak Arsenal'ı önceki sezonlar yarıştan koparan en önemli sorun olan sakatlık problemleri son birkaç haftada yeniden baş göstermeye başladı.
 
Bu uzun sakat oyuncu listesinde orta sahadan tecrübeli 2 isim, Mikel Arteta ile Tomas Rosicky, yine orta sahada görev alan Jack Wilshere ve Aaron Ramsey, hücuma dönük kanat oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain ile forvet hattından Theo Walcott ve Danny Welbeck önemli eksikler olarak göze çarpıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!