comScore

Arsenal Arsenal

Arsene Wenger: 'Sersem gibiydi'

10 Kasım 2015, Salı 10:31
Arsene Wenger: 'Sersem gibiydi'

Arsene Wenger'den Santi Cazorla için enteresan benzetme.

FutbolArena - Premier Lig'in 12. haftasında oynanan Kuzey Londra Derbisi'nde Arsenal kendisahasında Tottenham Hotspur ile 1-1 berabere kalmış ve liderlik fırsatınıtepmişti.

Bu beraberlik sonrası Arsenalcamiasının gündemine Arsene Wenger'in Santi Cazorla'yı işaret ederek, sahadasersem gibi dolaşıyordu benzetmesi bomba gibi düştü.

30 yaşındaki İspanyol hücum silahı TottenhamHotspur maçının devre arasında yerini kendisine kıyasla birçok açıdan yetersizolan ve Jordan Henderson'ın sakatlığı sonrası son anda takımda kalan MathieuFlamini'ye bırakmıştı.

76 kez giydiği İspanya Ulusal Futbol Takımıforması altında 13 kez de rakip fileleri sarmasını başaran 30 yaşındaki hücumsilahı bu sezon Arsenal'da biraz daha defansif bir görev alarak, orta sahanıntam ortasında hatta bazı maçlarda ön libero gibi oynadı. Bu görevi deyadırgamayan Santi Cazorla, sakatlık sorunlarıyla boğuşan Arsenal'da bu bölgede12 lig maçına çıktı ve 3 de gol pası verdi.

Ancak onun menajeri Arsene Wenger tarafından'sersemlikle' suçlanmasında pozisyonun değişmesinden çok, dinlenme fırsatıbulmaksızın sürekli oynamasının yattığı söylenebilir. 

Öyleki, Santi Cazorla bu maç öncesi hafta içi Almanya'da oynanan Bayern Münihmaçında 87 dakika sahada kalmıştı. Ve yine aynı Santi Cazorla, 30 yaşınınverdiği doğal yorgunluğa rağmen bu sezon başı Chelsea karşısında oynananCommunity Shield maçıyla birlikte ağustos ayında oynanan 4 lig maçında da 90dakika sahada kalmıştı.

Bununla da kalmayan Santi Cazorla, eylülayında oynanan 3 Premier Ligi maçında, 79. dakikada çift sarı karttan oyundanatıldığı Chelsea maçı hariç hep 90 dakika sahada yer alırken, yine eylül ayındaoynanan 2 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde 90 dakika boyunca sahadaydı.

Santi Cazorla'nın ağustos ve eylülaylarındaki bu olağanüstü performansına ek olarak, ekim ayında oynanan 4 PremierLig ve 1 Şampiyonlar Ligi maçında da yine 90 dakika sahada kaldığı ve kasım ilkhaftası oynanan Bayern Münih maçında 87 dakika mücadele ettiği gerçeğini hesabakatarsak, İspanyol orta saha oyuncusunun Tottenham Hotspur maçında sahada sersemgibi dolaşmasının çok da yadırganacak bir durum olmadığı gerçeğine varabiliriz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!