comScore

Arsenal Arsenal

'Madem oynamıyorsun bari hoca ol'

27 Ekim 2015, Salı 21:02
'Madem oynamıyorsun bari hoca ol'

Arsenal menajeri Arsene Wenger'den kaptan Mikel Arteta'ya dair ilginç yaklaşım...

FutbolArena Dış Haberler - Arsenal orta sahasının 33 yaşındaki tecrübeli ismi Mikel Arteta, son 2 sezondur sakatlıklardan ötürü formasından uzak kalıyor.

Arsenal'e sahada yardımcı olamayan Mikel Arteta için menajerinden enteresan bir çağrı geldi.

Son 2 sezondur sakatlık problemini bir türlü atlatamadığı için Arsenal'a hiç katkı veremeyen İspanyol orta saha oyuncusu bu süreçte formasını her maç kendine yeni birşeyler katan genç Francis Coquelin'e kaptırdı. Tam da bunlar yaşanırken Mikel Arteta adına menajeri Arsene Wenger'den kendisini hem öven hem de bir nevi alternatif sunan bir çıkış geldi.

Fransız teknik adam Mikel Arteta'nın takım için hala söz sahibi olduğunu ancak ona dair uzun vadeli planlarının çok daha farklı olduğunu dile getirdi.

Tam 20 senedir Arsenal'ın başında olan Arsene Wenger'in oyuncusu Mikel Arteta'ya dair sözleri şu şekilde devam etti;
"Mikel'in oynayıp oynanaması hiç mühim değil, onun varlığı bile tecrübesini aktarmasına yeterli oluyor. Karakter olarak son derece düzgün birisi. Örneğin anteremanlara hep 2 saat önce gelir, tüm hazırlıklarını yapar ve bekler. Bu da onu takım adına hem sahada hem de saha dışında saygı duyulan bir isim haline getiriyor. Ona ve geleceğine dair çok farklı bir düşüncem var. O da koç olması, teknik heyette yer alması. Oyunculara birşeyler anlatırken en doğru örnekten yola çıkarak, ki bu da Mikel oluyor, birşeyler izah etmek çok daha kolay ve verimli olacaktır. Ancak an itibariyle Mikel hala aktif bir oyuncumuz ve mevcut durumu göz önünde bulundurarak hareket etmemiz gerek. Onun oyununa odaklanması gerekiyor. Yine de yinelemekte fayda var ki, onun kumaşı onu gelecekte çok iyi bir menajer yapabilecek kalitede."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!