comScore

Arsenal Arsenal

Premier Lig'de bilet fiyatları cep yakmaya devam ediyor

08 Ekim 2015, Perşembe 20:37
Premier Lig'de bilet fiyatları cep yakmaya devam ediyor

Premier Lig'de bilet fiyatları üzerine sürdürülen tartışma gündemdeki yerini koruyor. 

FutbolArena Dış Haberler - 2015-2016 futbol sezonuna dair yapılan genel değerlendirmeler sonucunda yetişkin bir taraftarın bir maç bileti için ortalama 32.5 Sterlin ödeme yaptığı ortaya çıktı. Bu rakam çocuk seyirciler için ise 10 Sterlin civarında geziyor.

Ancak Futbol Taraftarları Derneği (Football Supporters Federation) ise ortalama bilet fiyatlarının 20 Sterlin sınırını geçmemesini talep ediyor. Premier Lig'de geçtiğimiz hafta sonu oynanan Arsenal – Manchester United maçında rakip taraftarlar bilet başına 64 Sterlin gibi astronomik bir rakam ödeyerek takımlarını desteklediler. Ki zaten Premier Lig'de bir deplasman yolculuğunun bilet, ulaşım, gıda gibi masraflarının toplamı ortalama 216.14 Sterlin civarına denk geliyor. Bu da bilet fiyatlarının ve özellikle deplasman yolculuklarının adeta bir zengin aktivitesi gibi gözükmesi anlamına geliyor.

Ancak bu yüksek hatta fahiş denilebilecek rakamlara rağmen geçtiğimiz sezon tribün doluluk oranının %95.9 olduğunu da belirtmekte fayda var.
 
Premier Lig'de takımlarını desteklemek için tribünlerde yerini alanların yaş ortalaması 40'tan 41'e yükselirken, geçtiğimiz sezon tribünleri dolduranların %40'ı 18 ile 34 yaş aralığındaydı.
 
Sezonluk kombine bilet fiyatlarına baktığımızda ise çok daha büyük rakamlar gözümüze çarpıyor. Arsenal'ın sezonluk kombine fiyatının 1014 Sterlin gibi uçuk bir rakam olduğunu belirtelim. Ayrıca bu rakam Arsenal'ın bir sezonda kendi sahasında oynayacağı 19 Premier Lig maçı + ilk 7 kupa maçını kapsadığı kuralını düşünürsek, maç başına 39 Sterlin gibi bir rakam düşüyor.Arsenal'ın yine bu kural üzerinden 26 maç için 2013 Sterlin'lik koltukları olduğunu da sizlere aktarmakta fayda görüyoruz.

Peki ya diğer kulüpler?

Diğer kulüplerin sezonluk kombine satışlarına ve kendi sahalarında oynadıkları ortalama maç sayısına göz attığımızda Liverpool'un bir maçının 45.74 Sterlin, Tottenham Hotspur'ın 41.90 Sterlin ve Chelsea'nin 39.47 Sterlin'e denk geldiğini görüyoruz.

Bu konuda en şanslı taraftarlar Stoke City'nin sezonluk kombinesini alanlar olsa gerek. Onlar maç başına ortalama 18.10 Sterlin ödemeyi kabul ediyorlar.
 
Sezonluk kombine bilet fiyatlarından bahsetmişken, Premier Lig'de en çok kombine satan kulübün %81 ile Norwich City, %74 ile Stoke City ve Swansea City ardından da %73 ile Manchester United olduğunu söylemekte fayda var.
%52 ile Aston Villa, %54 ile Sunderland ve %55 ile de Liverpool'un en az kombine satan 3 kulüp.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!