comScore

Arsenal Arsenal

Martial atıyor, Wenger eleştiriliyor

23 Eylül 2015, Çarşamba 16:44
Martial atıyor, Wenger eleştiriliyor

Manchester United'ta fırtına gibi bir başlangıç yapan Martial'ı zamanında istemeyen Arsenal menajerinden açıklamalar var.

FutbolArena Dış Haberler - Arsenal camiasında Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde ard arda gelen mağlubiyetlerin yanı sıra çok sık rastlanıldığı üzere Arsene Wenger'in transfer politikası tartışması da gündemi fazlasıyla meşgul etmeye başladı.
 
Arsenal kadrosunda gerçek anlamda santrafor diyebileceğimiz tek oyuncu olarak Olivier Giroud var. 
 
Danny Welbeck de kısmen santrafor oynayabiliyor ancak geçtiğimiz nisan ayından bu yana dizindeki sakatlıkla boğuşuyordu ve en sonunda alınan ameliyat kararı sonrası uzunca bir süre yeşil sahalardan uzak kalacağı haberi geldi.
Tam da bu esnada Olivier Giroud'un hem formsuzluğu hem de Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Dinamo Zagreb karşısında gördüğü kırmızı kart Arsenal cephesinde soru işaretlerini fazlalaştırdı.
 
O bölgede oynamayı çok isteyen Theo Walcott'un sağ kanatta çok daha etkili olduğunu biliyoruz.
 
Bir diğer hücum silahı Alexis Sanchez'in de santrafordan çok kanatlara gelerek top almayı sevdiğini yani sahada dolaşmayı seven bir hücumcu olduğunu biliyoruz.
 
Tablo böyleyken, yaz transfer dönemi Arsenal'ın kapısından dönen Anthony Martial'ın Manchester United forması altında oynadığı 2 Premier Lig maçında çok kritik 3 gol atması Arsene Wenger'in transfer politikasının eleştirilmesine sebep oldu.
 
Söz konusu oyuncunun transferine dair Arsene Wenger'in savunması ise şu şekilde oldu;
 
"Anthony Martial'ı çocukluğundan bu yana takip ediyor ve tanıyorduk. Ancak o daha çok kanata kaçmayı seven bir hücum oyuncusu. Tamam onun kalitesine sözüm yok ancak o bölgede Alex Oxlade-Chamberlain, Alexis Sanchez ve Joel Campbell gibi alternatiflerim zaten vardı."
 
Antony Martial Kimdir?

Yaz transfer döneminin son dakikalarında 36 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığı Manchester United kadrosuna dahil edilen 19 yaşındaki Anthony Martial'ın bonservis bedelinin 58 milyon Sterlin'e kadar çıkabileceği söyleniyor.
Fransız golcü Lyon altyapısında oynarken 21 maçta 32 gol atma başarısı göstermişti. Daha sonra A Takımı'na yükseldiği Lyon'da yalnızca 3 kez forma şansı bulan Anthony Martial, 3.5 milyon Sterlin karşılığı Monaco'ya transfer oldu.
 
Geçtiğimiz sezon 35 lig maçında 9 gol attı ve 20 yaş altı oyuncular arasında avrupa kıtasında en çok gol atan oyuncu oldu.
 
Anthony Martial topla oynamasını çok seven, çok seri çalımlar atabilen ve oldukça kuvvetli son vuruşlara sahip bir oyuncu. Sık sık faule maruz kalan 1.81 boyundaki oyuncunun tek eksik yanı olarak defansa yeterli katkıyı sağlamıyor olması diyebiliriz.
 
19 yaş ve altı bir oyuncuya ödenen en büyük transfer rakamının sahibi olan Martial, Manchester United forması altında ilk kez 65. dakikada Liverpool maçında sahaya girdi ve o maçta gol atmasını başardı. Ardından 2. resmi maçında da Southampton karşısında 2 gol birden atarak, Manchester United kariyerine ilk 2 maçta 3 gol atarak başlamış oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!