comScore

Arsenal Arsenal

Arsenal'e Southampton darbesi

01 Ocak 2015, Perşembe 18:55
Arsenal'e Southampton darbesi

İngiltere Premier Ligi'nin 20. haftasında Southampton ile Arsenal karşı karşıya gelirken maçı 2-0 kazanan Southampton, Şampiyonlar Ligi yarışında çok önemli bir galibiyete imza attı.  

İngiltere Premier Ligi'nin 20. haftasında Southampton ile Arsenal karşı karşıya geldi. St. Mary's Stadı'nda oynanan mücadeleyi Azizler, 2-0 kazanarak ilk 4 yarışında çok önemli bir 3 puan kazandı.
 
Mücadele maçın başından itibaren karşılıklı ataklara sahne olurken ev sahibi ekip Southamton yakaladığı fırsatları gole çevirdi. Karşılaşmanın 34. dakikasında Ward Prowse'nin asistinde Sadio Mane topu ağlara gönderdi ve ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi. Mane'nin bu golü aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.
 
İkinci yarıda Arsenal beraberliği bulmaya çalıştı ama bu sezon savunmasıyla ön plana çıkan Southampton defansı ve kaleci Fraser Forster'ın da iyi performansıyla buna izin vermedi. Karşılaşmanın 56. dakikasında Dusan Tadic, sahneye çıkarken Southampton'ı 2-0 öne geçirdi. Tadic'in bu golü aynı zamanda maçın da skoru oldu ve Southampton, bu çok önemli mücadeleden 2-0 galip ayrıldı.
 
Bu sonucun ardından Southampton puanını 36'ya yükseltirken 4. sıradaki yerini korudu ve Şampiyonlar Ligi için biraz daha umutlandı. Arsenal ise 33 puanla 5. sırada kaldı.
 
İngiltere Premier Ligi'nin 21. haftasında Southmapton, deplasmanda Manchester United'a konuk olurken Arsenal, sahasında Stoke City'yi konuk edecek.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!