comScore

Arsenal Arsenal

Olaylı derbi Chelsea'nin!

05 Ekim 2014, Pazar 18:51

İngiltere Premier Lig'in 7. haftası, dev bir Londra derbisine sahne oldu. Chelsea, evinde Galatasaray'ın Devler Ligi'ndeki rakiplerinden Arsenal ile kozlarını paylaştı. 

Stamford Bridge'de oynanan mücadeleyi 'Maviler' 2-0'lık skorla kazandı.
Oldukça gergin geçen mücadelede Chelsea'ye galibiyeti getiren golleri 27. dakikada penaltıdan Eden Hazard ve 78. dakikada Cesc Fabregas'ın asistinde Diego Costa kaydetti.

Chelsea'nin sezon başında renklerine bağladığı Costa, bu maç ile birlikte ligdeki 9. golünü kaydetti.

Öte yandan Arsene Wenger'in, Jose Mourinho karşısındaki kötü gidişatı sürdü. Wenger, Mourinho karşısındaki 12. maçında da kazanamadı. Jose Mourinho, bu maçla birlikte Wenger'in Arsenal'i ile karşılaştığı 12 maçta 7 galibiyet ve 5 beraberlik almış oldu.
 
Bu skorun ardından Chelsea puanını 19 yaptı ve ligin zirvesindeki yerini korudu. arsenal ise 10 puanla 7. basamakta kaldı. Premier Lig'in 8. haftasında Chelsea deplasmanda Crystal Palace ile karşılaşacakken, Arsenal ise evinde Hull City ile karşı karşıya gelecek.
 
Maça damga vuran kavga!
 
Mücadeleye iki menajerin kavgası damga vurdu. Arsene Wenger ile Jose Mourinho, mücadelenin ilk yarısında Gary Cahill'in, Alexis Sanchez'e yaptığı bir müdahalenin ardından karşı karşıya geldi.
 
Wenger, sarı kart çıkan pozisyonda kırmızı kart olması gerektiğini belirtmek için sahanın kenarına gelirken, Mourinho, Fransız teknik adama yerine geçmesi yönünde bir işaret yaptı ve ortalık karıştı. İki teknik adam itişmeye başladı ve maçın hakemi araya girerek tecrübeli hocaları uyardı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!