comScore

Arsenal Arsenal

Galatasaray'ı yıktı, tarihe geçti!

02 Ekim 2014, Perşembe 12:22

Galatasaray'ı yıkan adam Danny Welbeck, attığı 3 golle kariyeri adına tarihi bir gece yaşadı.

Arsène Wenger'in 18. yılını kutladığı gecede en büyük hediyeyi veren Welbeck, profesyonel kariyerinde ilk kez hat-trick yapmayı başardı.
 
Fransız teknik adamın Arsenal'in başındaki 1022. resmi maçına damga vuran 24 yaşındaki futbolcu, Thierry Henry ve Nicklas Bendtner'den sonra Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan tarihteki 3. Arsenalli futbolcu oldu.
 
Danny Welbeck aynı zamanda, Mike Newell, Andy Cole, Alan Shearer, Michael Owen ve Wayne Rooney'den sonra bir Şampiyonlar Ligi maçında 3 gol birden atan tarihteki 6. İngiliz futbolcu da oldu.
 
Transfer döneminin bitimine saatler kala 16 Milyon Pound bedelle Manchester United'dan Arsenal renklerine bağlanan İngiliz yıldız, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
 
"Wenger beni en ileride oynatarak istediğim pozisyonda görev alma fırsatını verdi. Onu mutlu etmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Bana çok güveniyor. Kariyerimde ilk kez hat-trick yaptım. En ileride oynadım ve goller atmaya çalışıp karşılığını da aldım."
 
2014 Dünya Kupası'nda İngiltere Milli takım forması giyen forvet oyuncusu, alt yapısından yetiştiği Manchester United'da 142 resmi maça çıkıp 29 kez fileleri havalandırmıştı.
 
2011 Mart'ta Gana ile oynanan özel maçta ilk kez A Milli takım forması giyen Welbeck, toplamda ise 28 maçta ülkesine hizmet verdi ve 10 gol kaydetti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!