comScore

Arsenal Arsenal

Dennis Bergkamp'ın heykeli dikildi

22 Şubat 2014, Cumartesi 16:07

Arsenal, eski yıldız oyuncusu Dennis Bergkamp'ın heykelinin açılışını Emirates Stadı'nın önünde düzenlediği törenle gerçekleştirdi.

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal, efsane yıldızı Hollandalı Dennis Bergkamp'ın heykelinin açılışını  Emirates Stadı'nın önünde düzenlediği törenle gerçekleştirdi.
      
Kulübün internet sitesinde yer alan haberde, Arsenal'in 11 yıl boyunca formasını giyen efsane oyuncusu Dennis Bergkamp'ın onuruna Emirates Stadı'nın önüne dikilen heykelin açılış töreninin yapıldığı açıklandı.
      
Arsenal ile Newcastle United arasında 9 Şubat 2003'te oynanan lig maçındaki kadroda yer alan eski Hollandalı golcünün fotoğrafından esinlenerek inşa edilen heykelin açılışına binlerce Arsenalli taraftar katıldı.
      
Açılış törenine ailesiyle katılan Bergkamp, Emirates Stadı'na gelerek yeniden taraftarlarla buluşmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Adıma böyle bir açılışın düzenlenmesi gurur verici ve burada bulunmaktan onur duyuyorum" dedi.
      
Arsenal formasıyla kariyerinin en iyi yıllarını geçirdiğini hatırlatan Hollandalı eski oyuncu, "Bu kulübü ne kadar sevdiğimi herkes biliyor ve burada harika zaman geçirdim. Taraftarlar, teknik ekip ve takım arkadaşlarım harikaydı ve birçok başarı elde etmiştik. Geriye baktığımda şu anın ne kadar özel olduğunu daha iyi anlıyorum" ifadesini kullandı.
      
Arsenal'e 1995'te Milan'dan transfer edilen ve çıktığı 423 karşılaşmada 120 kez fileleri havalandıran Dennis Bergkamp, döneminin en yetenekli oyuncuları arasında gösteriliyordu. 2003-2004 sezonunda Bergkamplı kadrosuyla Arsenal, Premier Ligi namağlup şampiyon bitirme başarısını göstermişti.
      
Emirates Stadı'nın önünde kulübün diğer efsane futbolcuları Herbert Chapman, Tony Adams ve Thierry Henry'nin de heykelleri bulunuyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!