Her şey maçtan önce başladı. İtalyan basınında yer alan haberlere göre; evsahibi ekibin yaklaşık 200 taraftarı Nocerino takımının kaldığı otele gitti ve rakip futbolcuları tehdit etti. Nocerino ekibi daha sonra stada gitti ancak maça çıkmak istemedi. Karşılaşma önce 1 saat ertelendi. Yetkililer, bu sürede Nocerino'ya maça çıkması için baskı yaptı.
Bu gelişmelerin ardından maç başladı ancak yeşil sahalarda görülmeyen bir protestoya sahne oldu. Müsabaka başlayalı 1.5 dakika olmuştu ki, konuk ekip 3 oyuncu değişikliği birden yaptı. Ardından 20.dakikaya kadar 5 futbolcu sakatlanma bahanesiyle oyundan çıktı ve Nocerina takımı sahada 6 kişi kaldığından dolayı hakem maçı tatil etmek zorunda kaldı.
Konuk ekibin 6 kişi kalmasıyla kurallar gereği devam etmeyen maçta Nocerina'dan Ficarrotta, Salernitana'dan ise Lannarilli kırmızı kart gördü.
Mücadelenin ardından yaşadığı hayal kırıklığını dile getiren Salernitana Teknik Direktörü Carlo Perrone, "Bu maç futbol tarihinde kara bir lekedir. Yeşil sahalarda nasıl böyle bir şey olabilir kendimize sormalıyız. Ben bir spor adamıyım ve şu anda kendimi berbat hissediyorum" açıklamalarında bulundu.
