comScore

Eski takım arkadaşlarını yorumladı..

30 Temmuz 2013, Salı 16:29

Adanaspor'un eski oyuncularından, şimdi Derince Belediyespor'un teknik direktörü olan Ali Asım Balkaya, eski takım arkadaşı olan Adanaspor'un son iki transferi değerlendirdi..

Bir dönem Adanaspor'da forma giyen ve attığı gollerle taraftarın sevgilisi haline gelen Ali Asım Balkaya şimdilerde Derince Belediyespor'un teknik direktörlüğünü yapıyor. Adanaspor'un son iki transferi Veli Kızılkaya ve Ergin Keleş ile birlikte oynayan Ali Asım Balkaya, Ergin'in lig oyuncusu olduğunu, Veli'nin de bu ligde mevkisinde ilk üçe girebilen bir oyuncu olduğunu söyledi.

Ergin Keleş ile Sebatspor'da 2005-2006 sezonunda birlikte oynayan Ali Asım Balkaya, Veli Kızılkaya ile de 2006-2007 sezonunda Kahramanmaraşspor'da beraber oynadıklarını açıkladı..

Ergin Keleş'i alarak Adanaspor'un önemli bir işe imza attığını dile getiren Ali Asım, ”Ergin'in çok faydalı olacağına inanıyorum. Lig oyuncusu. Süper Lig'e gitse oynayabilecek oyuncu. Yetenekleri ve kişiliği çok iyi. Bana göre Adanaspor çok iyi transfer yaptı. Özellikleri iyidir. Çabuktur, gol vuruşları iyidir. Ali Güzeldal ile birlikte Trabzon'a gitmişti ve Trabzon'da yakaladığı bir çıkış vardı, devam ettirebilirdi. Sonra Süper Lig'de Sakarya'da oynadı. Kalite olarak bu ligin üzerindedir. Direk santrafor, ikili santraforda da çok faydalı olur. Bu ligde ölüsünün 10 gol atmasını bekliyorum” dedi.

Veli Kızılkaya'nın da mevkisinde bu ligde ilk üçe gireceğini dile getiren Ali Asım Balkaya, “Veli bu ligde stoperlerde ilk üçe girer. Savaşçı, mücadeleci, tecrübeli, kaybetmeyi sevmeyen bir yapısı var. 6 maç cezası var. İlk şans geldiğinde Veli bunu iyi değerlendirir. Bu ligin iki-üç stoperinden biridir. Yan topları iyi, ağır gibi gözükür ama çabuktur. Yapı itibariyle uzun olmasına rağmen seridir ve iyidir. Son iki transfer uyum sorununu atlatırlarsa, inanılmaz katkı sağlarlar. Şehre uyum sağladıklarında faydalı olurlar" dedi.

 

Serkan Şenyürek


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!