comScore

FIFA'dan ırkçılığa sert önlemler!

31 Mayıs 2013, Cuma 12:17

Mauritius'ta düzenlenen FIFA kongresinde, ırkçılığa karşı çok sert önlemler alınması ve gerekirse de takımların küme düşürülmesiyle ilgili düzenlemeler yapıldı.

-Düzenlemeye göre takımlar, ilk ırkçılık olayında uyarı veya para cezası alacaklar. Olayların tekrarı halinde ise puan cezası veya seyircisiz maç oynama cezası verilecek.

Yüzde 99çoğunlukla kabul edilen yasayla birlikte, ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele farklı bir boyut kazanacak.
FIFA Başkanı Sepp Blatter de yaptığı açıklamada, getirilen düzenlemelerin ırkçılara karşı çok güçlü bir uyarı olacağını söyledi. Blatter sözlerini şöyle sürdürdü, “ Eğer ırkçılığa dur diyeceksek, elimizden gelenin daha fazlasını yapmalıyız. Sıfır tolerans uygulayacağız ve sıkı cezalar vereceğiz. Bu düzenlemelerle birlikte insanlara örnek olmalıyız. Bu savaşı tek başımıza kazanamayız, hepinizin desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!