Türk basınında yer alan haberlere göre Fenerbahçe, Milos Krasic'i gündemine alan Napoli'ye takas ve üzerine para ile birlikte Gökhan İnler'i isteyeceği ifade ediliyordu. Ancak, İtalya'daki gündem oldukça farklı. Sezon sonunda Napoli teknik direktörlüğünden ayrılacak olan Walter Mazzarri, başkan Aurelio de Laurentiis'le kulübün yazın izleyeceği politikaya ilişkin bir toplantı yapacak. Teknik direktör konusunda Laurentiis'e Francesco Guidolin ve Chelsea'den ayrılması beklenen Rafa Benitez'in isimlerini önerecek olan Mazzarri, oyuncular konusunda da görüşlerini bildirecek.
GARGANO'YU İSTEYECEKLER
Mazzarri, Napoli'den kiralık olarak Inter'de oynayan Walter Gargano ile birlikte üst düzey bir performans sergileyen Kolombiyalı orta saha oyuncusu Freddy Guarin'i önerecek. Bu transfer sonrası as kadrodan düşecek olan Gökhan İnler'in ise maliyeti düşürmek adına Guarin transferinde Inter'e önerileceği ifade edildi.
Gargano'nun kendisini Inter'de ispat etmesi ayrıca Gökhan'ın boşa çıkmasına neden oldu. Önceki sezon Gargano ile Gökhan ikilisi birbirleriyle bir türlü uyum sağlayamamış, Napoli bu ikilinin birlikte oynadığı maçlarda zorluklar yaşamıştı.
Napoli'nin diğer transfer planları ise Edinson Cavani'yi iyi bir fiyata İtalya dışındaki bir kulübe satarak, kadronun yeniden yapılanması için gereken uygun bütçeyi yaratmak olacağı öğrenildi. Ayrıca, savunmaya sözleşmesi biten Campagnaro'nun yerine Parma'dan Arjantinli savunma oyuncusu Gabriel Paletta için temaslar kurulacağı da belirtildi.
