comScore

Tavşanlı kazanmayı hatırladı!

18 Mart 2013, Pazartesi 11:16

PTT 1. Lig'de, 98 gün aradan sonra sahasında galip gelen TKİ Tavşanlı Linyitspor, 26 haftada 27 puana ulaşıp 4 hafta bulunduğu düşme hattından kurtularak ligde kalma umutlarını güçlendirdi.

Kırmızı-siyahlılar, Tavşanlı Ada Stadı'nda Denizlispor'u 4-3, Kütahya'daki Dumlupınar Stadı'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Adana Demirspor'u aynı skorlarla 1-0, deplasmanda da Ankaragücü'nü 1-0 yenerek, ilk yarıyı 4 galibiyetle kapatmış 17 puanla düşme hattında yer almıştı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Adana Demirspor'u yendiği 9 Aralık 2012'den sonra Kütahya'da oynadığı 5 karşılaşmada Samsunspor ve Adanaspor ile 0-0 berabere kaldı, Göztepe'ye 1-0, Çaykur Rizespor'a 3-2, Torku Konyaspor'a 1-0 mağlup oldu.

Sahasında dün zirvedeki takımlardan Manisaspor'u 1-0 yenmeyi başaran TKİ Tavşanlı Linyitspor, Kütahya'da 98 gün sonra ilk galibiyetini elde etti.

Ligde geride kalan 26 hafta sonunda 27 puana ulaşarak 4 hafta kaldığı düşme hattından kurtulan ve Manisaspor galibiyetiyle ligde kalma umutlarını güçlendiren kırmızı-siyahlı ekip, 23 Mart'ta deplasmanda Şanlıurfaspor ile karşılaşacak.

-''İlk yarıdaki sonuçları ikinci yarıda da alma serisi'' bozuldu-
Ümit Erol Tok yönetimindeki Kütahya temsilcisi, ilk yarıda deplasmanda 4-0 yenildiği Manisaspor'u, ikinci yarıda sahasında 1-0 yenerek, ikinci yarının başından itibaren 8 haftadır sürdürdüğü ''ilk yarıdaki sonuçları ikinci yarıda da alma serisi''ni bozdu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk yarının baştan 8 haftasında sırasıyla deplasmanda Samsunspor ile 1-1, sahasında Boluspor ile 2-2 berabere kalmış, deplasmanda Çaykur Rizespor'a 4-0 yenilmiş, sahasında Denizlispor'u 4-3 mağlup etmiş, rakip sahada Torku Konyaspor'a 2-0, sahasında Kayseri Erciyesspor'a 2-1 yenilmiş, deplasmanda Adanaspor ile 2-2, sahasında da Karşıyaka ile 1-1 berabere kalmıştı.

Bu süreçte 1 galibiyet, 4 beraberlik, 3 yenilgi alan, 11 gol atıp 17 gol yiyen kırmızı-siyahlılar, 7 puan toplayabilmişti.

''Meteorlar'', ikinci yarının ilk 8 haftasında, rakiplerine karşı ilk yarıdaki galibiyet, beraberlik, mağlubiyet sonuçlarının aynılarını aldı.

Sahasında Samsunspor ile 0-0 berabere kalarak ikinci yarıya başlayan Kütahya temsilcisi, deplasmanda Boluspor ile 2-2 berabere kaldıktan sonra Kütahya'da Çaykur Rizespor'a 3-2 yenilmişti. Denizlispor'u deplasmanda 1-0 mağlup eden TKİ Tavşanlı Linyitspor, sahasında Torku Konyaspor'a 1-0, deplasmanda Kayseri Erciyesspor'a 2-0 yenilmiş, sahasında Adanaspor ile 0-0, İzmir'de Karşıyaka ile 0-0 berabere kalmıştı.

Söz konusu 8 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik, 3 yenilgi alan, 5 gol atıp 8 gol yiyen ve 7 puan kazanan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu seriyi Manisaspor'la Kütahya'da oynadığı karşılaşmada bozmayı başardı.

İlk yarıda Manisa'da rakibine 4-0 yenilen kırmızı-siyahlılar, dün sahasında aldığı 1-0'lık galibiyetle ligde kalma hedefine bir adım daha yaklaştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!