comScore

Dev maçta skor değil Cüneyt Çakır konuşuluyor!

06 Mart 2013, Çarşamba 06:35

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile Real Madrid arasında oynanan 2. Tur rövanş maçında, Madrid ekibinin tur atlamasından çok Cüneyt Çakır'ın yönetimi konuşuldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile Real Madrid arasında oynanan 2. Tur rövanş maçında, Madrid ekibinin tur atlamasından çok Cüneyt Çakır'ın yönetimi konuşuldu. Maçın 56. dakikasında Nani'yi Arbeola'ya tabanla girdiği gerekçesiyle oyundan atan Çakır'a büyük bir tepki vardı. İlk santra düdüğünden sonra ara sıra sertleşmeler olsa da tartışmaya izin vermeyen Çakır, Nani'nin atılmasına kadar Di Maria'nın bacağına sarılan Patrice Evra'ya ve Real Madrid'den de Alvaro Arbeola'ya sarı kart gösterdi. Çakır dakikalar 56'yı gösterdiğinde ise Old Trafford'da maçın kaderini değiştiren bir karar verildi. Portekizli Nani havadan gelen topa doğru tabanıyla yükselirken yanından gelen Arbeola'yı düşürdü. Çakır bu hareketi kasti olarak yorumladı ve cebinden kırmızı kartını çıkardı. Maç boyunca yerinden kalkmayan teknik direktör Sir Alex Ferguson bu kararla birlikte adeta çıldırdı. Sahaya giren deneyimli teknik adam 4. hakemle tartıştı. Ferguson'un maç sonunda ise çok sinirli olduğu görüldü. TEK POZİSYON BU DEĞİL Cüneyt Çakır'ın tek tartışmalı kararı bu olmadı. Real Madrid'in 2. yarı bulduğu bir kornerde Rafael'in topa elle müdahale etmesini Çakır görmedi. Ramos'un 90+2 rakibine doğru yapmış olduğu müdahalede penaltı çalınmaması büyük tartışmaya yol açan kararlardı. Deneyimli hakem Manchester United'dan Patrice Evra ve Michael Carrick'e; Real Madrid'den ise Alvaro Arbeola, Kaka ve Pepe'ye sarı kartını çıkardı. Maç bittikten sonra da Rio Ferdinand'ın Cüneyt Çakır'a çok yakın bir mesafede alkış tutması ve Çakır'ın buna karşı kartına başvurmaması dikkat çeken başka bir konuydu.



İNGİLİZ TAKIMLARINA 5 KIRMIZISI VAR Cüneyt Çakır'ın Avrupa liglerinde İngiliz takımlarına karşı gösterdiği kırmızı kartlar da dikkatleri çekti. Real Madrid - Manchester United maçında Nani'yi oyun dışı bırakan Çakır, Dünya Kulüpleri Kupası 2012'de Chelsea - Corinthians maçında Maviler'in defansı Gary Cahill'i oyun dışı bıraktı. Eylül 2012'de İngiltere ve Ukrayna arasında oynanan Dünya Kupası eleme maçında Steven Gerrard'a kırmızı kart gösteren Çakır, geçen seneki Chelsea-Barcelona Şampiyonlar Ligi yarı-finalinde John Terry'yi attı. Türk hakem Manchester City'nin eski futbolcusu Mario Balotelli'yi, 2011'de oynanan Manchester City - Dinamo Kiev maçında oyun dışı bırakmıştı.
MAÇ SONRASINDA DAILY MAIL, CÜNEYT ÇAKIR'IN MAÇI MAHVETTİĞİNİ SÖYLEYEREK 'SOYGUN' İFADESİNİ KULLANDI



TELEGRAPH DA ÇAKIR'I İLK SAYFASINA TAŞIYARAK 'HİLE' BAŞLIĞINI ATTI



MIRROR ÇAKIR'IN HATASINA VURGU YAPARAK RONALDO'NUN ÖLDÜRÜCÜ DARBEYİ VURUĞUNU SÖYLEDİ