comScore

İşte büyük final için özel Wembley topu!

31 Ocak 2013, Perşembe 12:16

24 Mayıs'ta Londra'nın Wembley Stadyumu'nda oynanacak 2013 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için tasarlanan resmi maç topu "adidas Finale Wembley" futbolseverlerin beğenisine sunuldu.

"adidas Finale Wembley", son 50 yıldır "futbolun evinde" gerçekleştirilen UEFA Şampiyonlar Ligi Finalleri'nin anısına tasarlandı. Turnuvanın Wembley'de oynanacak bu seneki finalinde bu top sahada olacak. Wembley geçmişte, Avrupa futbolunun en önemli kupası için rekabet eden en iyi takımların mücadelesine tanıklık etti. 1963 yılında AC Milan, 1978 yılında Manchester United, 1971 yılında Ajax, 1992 ve 2012 yıllarında Barcelona'nın kazandığı maçlara şahitlik eden Wembley'de, çok sayıda UEFA Şampiyonlar Ligi kupası kaldırıldı.

"adidas Finale Wembley"'de, UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarının toplarında adidas'ın simgesi haline gelmiş yıldız panelleri içine finallerin yapıldığı yıllar yazıldı. Bu yıl yaklaşık 90.000 kişinin tribünlerden izleyeceği finalin büyüklüğünü simgelemek amacıyla, göz alıcı teknik grafikler ve canlı renkler bir araya getirildi.

adidas Global Sporlar Pazarlama Başkan Yardımcısı (Futbol) Claus Peter-Mayer, adidas'ın, Wembley'de gerçekleştirilecek final maçını simgeleyen özel bir top tasarladığını belirtti ve sözlerine şöyle devam eti: "Bu top, sezonun finalistlerine ve bu olağanüstü etkinliğe uygun bir hediye olacak ." UEFA Events SA Pazarlama Müdürü Guy-Laurent Epstein ise, koyu renklere sahip, simgesel ve krallara yaraşır bir görünüme sahip olan bu topun UEFA Şampiyonlar Ligi'nin değerini tam olarak yansıttığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: "Bu sezon Londra'da yapılacak final maçında, sahada "adidas Finale Wembley" olacak. Wembley'deki final maçında Avrupa'nın Kralı taç giyecek ve Avrupa kulüp futbolu açısından tarihi bir gece yaşanacak."

adidas, 1970 yılından beri tüm büyük UEFA ve FIFA turnuvalarının resmi maç topu tedarikçisi olarak topları tasarlıyor. "adidas Finale Wembley", adidas'ın UEFA Şampiyonlar Ligi için ürettiği yirminci resmi maç topu olma özelliğini taşıyor.

Teknoloji: Topun dış yüzeyi, temas noktasında optimal tutunmayı sağlayacak şekilde tasarlanmış özel bir malzeme ile kaplı. Maç topunun ısıyla birleştirilmiş yıldız panel tasarımında UEFA Şampiyonlar Ligi logosundan esinlenilmiştir. Top yüzeyinin pürüzsüzlüğü havada daha düz bir yörüngede yol almasını sağlar.

adidas 1970 yılından beri 'Resmi Maç Topları' üretiyor
1963 yılından beri futbol ürünleri üreten adidas, futbol alanında benzersiz bir deneyime sahip ve dünyanın önde gelen üreticilerinden biri. Her zaman en son teknolojileri kullanan adidas, 1970 yılından beri tüm büyük UEFA ve FIFA turnuvaları için resmi maç topu tedarik ediyor. 2006 yılından beri ise, UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarının resmi maç topu tedarikçisi olarak hizmet veriyor. adidas'ınfinal topları 2000/2001 sezonundan beri UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kullanılıyor. adidas, 2008 yılından beri ise Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF - Confédération Africaine de Football) tarafından düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nın (Africa Cup of Nations) da resmi maç topu tedarikçisidir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!