comScore

Orduspor'a "Dinamo" geldi!

30 Ocak 2013, Çarşamba 15:46

Orduspor, Dinamo Kiev'in Ön libero ve Stoper hattında oynayan Nijerya'lı Atanda Ayila Yussuf'urenklerine bağladı.

Dinamo Kiev'den satın alınma opsiyonlu olarak kiralanan Atanda Ayila Yussuf,2004-2005 sezonundan bu yana bu takımda yer alıyor.

Daha önce Fenerbahçe ve Bursaspor'un istediği ancak transferini gerçekleştiremediği oyuncu uzunuğraşların ardından Orduspor'un teklifine sıcak bakarak imzayı attı.

Dinamo Kiev'de iken orta sahanın ikinci önemli ismi olan ve ön libero görevi yapan Ayila Yussuf, iyi birkesici olmasının yanı sıra, yüksek tekniğiyle dikkat çekiyor.

Atanda Ayila Yussuf, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 18 karşılaşmada 3 gol kaydederken 1 golü de Fenerbahçe'ye attı. UEFA liginde ise 2010-2011 sezonunda 2. tur maçında Dinamo Kiev'in 4-1'lik galibiyetinde Beşiktaş'a 1 gol kaydetti.

Orduspor'a ligin ikinci yarısı katkı sağlamak için geldiğini söyleyen Yussuf, "Türkiye ligine yabancı değilim. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı forma giymiştim. Süper ligin çekişmeli olduğunu bliyorum. Orduspor'a gelmekten dolayı mutluyum. Orduspor iyi bir teknik direktör ve iyi bir takımasahip. Ben de bu takıma katkı sağlayarak çok iyi yerlerde olmak istiyorum" dedi.

Orduspor Kulüp Başkanı Doç.Dr. Nedim Türkmen ise "Takımımızın bazı noktalarına lig arasındatransfer gerçekleştiriyoruz. Daha önce Trabzonspor'dan Ferhat'ı renklerimize bağlamıştık şimdiise yine önemli bir trasnfer olan Ayila Yussuf'un transferini gerçekleştiriyoruz. Orduspor'a önemlikatkıları olacağına inanıyorum. Tecrübeli bir futbolcu olması nedeni ile Orduspor'umuza önemlihizmetleri olacaktır. Orduspor camiasına hayırlı olsun. Taraftatımızdan isteğimiz bu hafta evimizdeoynayacağımız Gençlerbirliği karşısında takımlarını yalnız bırakmamalarıdır. Orduspor'un iyi yerlerdeolması için belirli noktalara transferlerimiz sürecek" diye konuştu.

YUSSUF'UN KARNESİ
4 Kasım 1984 doğumlu olan Nijeryalı futbolcu Atanda Ayila Yussuf, futbola ilk Nijerya'da başlarken,ülkesinde sırasıyla Julius Berger, Enyimba, Union Bank takımlarının formasını giydi. Profesyonel ilksezonunu 2002-2003 sezonunda Nijerya 1.Lig ekiplerinden Union Bank'da geçiren Ayila Yussuf, ilksezonunda 43 resmi karşılaşmada forma giydi ve 4 kez gol sevinci yaşadı. Asıl mevki defans olan vebazı maçlarda ön libero olarak görev yapan Yussuf, Union Bank'da gösterdiği başarılı performansınardından 2003 yılında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e transfer oldu.

Şampiyonlar Liginde 18 kez, Şampiyonlar ligi ön elemede 5 kez, UEFA Kupasında 21 kez, UkraynaPremier Liginde 96 kez, Ukrayna Kupasında 15 kez, Dünya Kupasında ve elemelerinde 12 kez, AfrikaKupası karşılaşmalarında 8 kez, Dostluk maçlarında ise 1 kez olmak üzere toplamda 176 kez formagiydi.

14673 dakika forma giydiği bu karşılaşmalarda 11 gol ve 3 asist kaydetti. Şampiyonlar Liginde 3, UEFAkupasında 1, Dünya Kupası karşılaşmalarında 1 ve Ukrayna Liginde ise 6 gol kaydetti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!