comScore

Dopingde sular durulmuyor

30 Ocak 2013, Çarşamba 03:46

İspanya'da devam eden "Puerto Operasyonu" davasındaki sanıklardan Doktor Eufemiano Fuentes, "Futbolcu, boksör ve tenisçiler de müşterimdi" dedi. Şimdi spor kamuoyu bu isimlerin kim olduğunu merak ediyor.

ARDI İSPANYA'da 2006 yılında jandarmanın yaptığı bir baskınla ortaya çıkan son yılların en büyük doping skandalıyla ilgili davanın bir numaralı sanığı doktor Eufemiano Fuentes, ''Müşterilerim sadece bisikletçi değildi, boksör, tenisçi ve futbolcular da vardı'' dedi.
 Doktor Eufemiano Fuentes'in ofisi ile babasının ve kız kardeşinin evlerinde toplam 185 kan torbası ve 39 dondurulmuş plazma bulunmuştu. Birçok ünlü bisikletçi, doping skandalından dolayı zan altında kalsa da o yıllarda İspanya'da doping suç sayılmadığından hiçbir ceza verilmeyip, dava rafa kaldırılmıştı.
Doping skandalıyla ilgili davanın, mart ayında tamamlanması beklenirken, sonuçta sportif anlamda hiçbir yükümlülük bulunmayacak. Dava önümüzdeki günlerde devam edecek.'İspanya kanıtları yok ediyor' iddiasıYARGICIN 'Diğer sporcuların' kim olduğu sorusu ve daha çok teknik detaylara inmesi, İstanbul ve Tokyo ile birlikte 2020 Olimpiyatları'na aday olan İspanya'nın, kanıtları sümenaltı etmeye çalıştıklarına dair yorumları yaptırttı. İddialara göre ünlü İspanyol tenisçiler ve İspanya Milli Takımı da doping yapmış olabilir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!