comScore

Yussuf geldi, İrfan döndü!

30 Ocak 2013, Çarşamba 01:00

Orduspor, Dinamo Kiev'de forma giyen Nijeryalı defans oyuncusu Ayila Yussuf ile her konuda anlaşma sağladı.. Karadeniz ekibi, Adana Demirspor'a kiraladığı İrfan Başaran'ı da geri çağırdı..

Devre arası transfer döneminde sessiz kalan ve Eskişehirspor karşılaşmasında cezalı ve sakat oyuncular nedeniyle kadro sıkıntısı yaşayan Orduspor, transfer döneminin bitmesine birkaç gün kala defansa takviye yapmaya hazırlanıyor.

İmzayı atıyor...
Danimarka'nın Bronby takımında forma giyen ABD'li defans oyuncusu Clarence Goodson'u kadrosuna katmak için görüşmeler yapan, ancak son dakikada futbolcunun ailevi nedenlerinden dolayı bu transferi gerçekleştiremeyen Morbeyazlı ekip, rotayı bu defa Dinamo Kiev'de forma giyen Nijeryalı futbolcu Atanda Ayila Yussuf'a çevirdi. Kiev ekibinde 10.sezonunu geçiren 28 yaşındaki defans oyuncusu Yussuf, Çarşamba (Bugün) günü sözleşme imza atacak.

AYİLA YUSSUF KİMDİR?
4 Kasım 1984 doğumlu olan Nijeryalı futbolcu Atanda Ayila Yussuf, futbola ilk Nijerya'da başlarken, ülkesinde sırasıyla Julius Berger, Enyimba, Union Bank takımlarının formasını giydi. Profesyonel ilk sezonunu 2002-2003 sezonunda Nijerya 1.Lig ekiplerinden Union Bank'da geçiren Ayila Yussuf, ilk sezonunda 43 resmi karşılaşmada forma giydi ve 4 kez gol sevinci yaşadı. Asıl mevki defans olan ve bazı maçlarda ön libero olarak görev yapan Yussuf, Union Bank'da gösterdiği başarılı performansın ardından 2003 yılında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e transfer oldu.

2003-2004 sezonunda Dinamo Kiev 2.takımında forma giyen Atanda Ayila Yusuf, bir yıl sonra ise A takıma yükselme başarısı gösterdi. 2004 yılından bu yana Dinamo Kiev forması giyen Nijeryalı futbolcu, bu sezon Ukrayna ekibinde 9.sezonunu geçiriyor. Ukrayna Premier Liginde 96 karşılaşmada görev alan ve 5 kez gol sevinci yaşayan Nijeryalı defans oyuncusu Atanda Ayila Yussuf, Ukrayna Kupasında ise 15 maçta forma giydi.

Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile bir çok Avrupa maçındada görev alan Ayila Yussuf, kariyeri boyunca 18 Şampiyonlar Ligi, 5 Şampiyonlar Ligi ön eleme, 14 UEFA Avrupa Ligi ve 7 UEFA Kupası olmak üzere 44 kez Avrupa Kupası maçlarında forma giydi. Defansta görev almasına rağmen Avrupa Arenasında 4 kez de gol sevinci yaşayan Nijeryalı Ayila Yussuf, bu gollerin 2'sini Türk takımlarına karşı kaydetti. Yussuf aynı zamanda 29 resmi karşılaşmada Nijerya Milli Takımının formasını giydi.

Önce Fenerbahçe'ye sonra Beşiktaş'a gol attı
2006-2007 sezonunda Dinamo Kiev forması ile Şampiyonlar Ligi 3. eleme tur maçında Fenerbahçe'ye karşı her iki karşılaşmada da 90 dakika forma giyen Ayila Yussuf, 9 Ağustos 2006'da oynanan ve 3-1 Kiev ekibin üstünlüğü ile biten ilk karşılaşmada takımının son golünü kaydetmiş, 2-2 biten ikinci maçın ardından Ukrayna ekibi Şampiyonlar Liginde gruplara kalmıştı.

2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 2.Tur maçında Dinamo Kiev'in 4-1 ve 4-0'lık skorlarla Beşiktaş'ı mağlup ettiği karşılaşmalarda da 90 dakika forma giyen Nijeryalı oyuncu, Kiev ekibinin 4-1 üstünlüğü ile biten karşılaşmada da takımının 3.golünü kaydetmişti. Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Liginde bir kez daha Beşiktaş'a karşı Dinamo Kiev forması giyen Yussuf'un görev aldığı bu karşılaşmada ise sahadan galibiyetle ayrılan taraf 1-0'lık skorla Siyah Beyazlı ekip olmuştu.

-İRFAN BAŞARAN GERİ DÖNDÜ-
Sezon başında kiralık olarak Adana Demirspor'a giden İrfan Başaran Orduspor'a geri döndü.
Sezon başında kadroya giremediği için 1.Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a kiralık olarak gönderilen İrfan Başaran, yeniden Orduspor'a geri dönüyor. Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle Eskişehirspor maçına dar bir kadro ile çıkan Orduspor, özellikle cezalı oyuncuların fazlalığı nedeniyle aynı sıkıntıyı Gençlerbirliği karşılaşması öncesinde de yaşamaya devam ediyor.

Kadrosuna Dinamo Kiev'den Nijeryalı defans oyuncusu Ayila Yussuf'u katan Morbeyazlı ekip, Gençlerbirliği karşılaşması öncesi İrfan Başaran'ı da yeniden kadrosuna dahil etti. 1989 doğumlu olan ortasaha oyuncusu, bu sezon Adana Demirspor forması ile 14 lig maçında forma giydi ve bir kez gol sevinci yaşadı.

Hüseyin Öztürk /

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!