comScore

"Ronaldinho'dan daha iyisi zor!"

23 Ocak 2013, Çarşamba 11:01

Brezilya'nın teknik patronu Scolari, önümüzdeki ay Wembley'de oynanacak hazırlık maçı öncesi Ronaldinho ile Neymar'ın dünyanın en iyi futbolcularının arasında yer aldığını söyledi.

Brezilya Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, oyuncularından Neymar ve Ronaldinho'nun dünyadaki en iyi futbolcularının arasında yer aldığını iddia etti.

Önümüzdeki ay Wembley'de İngiltere ile oynanacak hazırlık maçının aday kadrosunu açıklayan 64 yaşındaki teknik adam, Ronaldinho ve Neymar'dan beklentilerinin büyük olduğunu açıkladı.

Scolari, "Herkesin istediği gibi Ronaldinho ve Neymar'ın kendi kapasitelerinde oynamalarını istiyorum. Dünyada çok az sayıda isim onlardan daha iyi. Futbollarının yanında sorumluluk almalarını da bekliyorum."

Daha önce 2002'de Brezilya ile Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan Scolari, ayrıca 2014'te ülkesinde düzenlenecek turnuva ile ilgili olarak da "Hedef olarak, evimizdeki turnuvada şampiyon olmayı belirledik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Taraftarlarımız bizden şampiyonluk bekleme konusunda haklı." diyerek beklentilerin farkında olduğunu ve takımı bu yönde hazırladığını dile getirdi.

Son olarak takımdaki hücum sistemine değinen Scolari, "Ben her zaman ceza sahası çevresinde güçlü oyuncuları tercih ederim. Yine de bu ileride sistemi değiştirmeyeceğim, santraforsuz bir sistem tercih etmeyeceğim anlamına gelmiyor." sözleriyle son şampiyon İspanya gibi sahte 9'a dayalı bir sistem geliştirebileceğinin sinyallerini verdi.

Brezilya daha önce Dünya Kupası'nda 5 kez şampiyonluğa ulaştı.
Goal.com

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!