Ligde 12. sıraya gerileyen ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamama tehlikesi yaşayan Valencia'nın sportif direktörü Braulio Vazquez yaptığı açıklamada sezon başında teknik direktörlüğe getirilen Pellegrino ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.
Vazquez; "Yönetim kurulu olarak fikirlerimizi paylaştık, düşündük ve Pellegrino ile yollarımızı ayırma kararı aldık. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu karar oldukça acı verici oldu ama bu sorumluluğu almak zorundaydık. Bu tarz kararları alabilmek için yönetimdeyiz." dedi.
Kulübün ligdeki durumundan sadece Pellegrino'nun sorumlu olmadığını ancak idaredeki kişi olarak Pellegrino'nun önemli bir payı olduğunu belirten Vazquez; "Hedefimiz hala Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktır. Oyuncularımız sorumluluklarının farkına varacak ve gerekeni yapacaktır." dedi.
Futbol yaşantısına Valencia'da son veren Arjantinli futbol adamı Pellegrino, vatandaşı Maurico Pochettino'nun Espanyol'daki görevine son verilmesinin ardından, bu sezon La Liga'da teknik direktörlük görevinden alınan ikinci isim oldu.
